ŽIVOT U OTOVRENOM PROSTORU

Fantastično uređenje starog skladišta

Staro industrijsko skladište poslužilo je kao osnova za stvaranje ugodnog životnog prostora koji poštuje svoju arhitektonsku prošlost

Na sjeveru Melbournea, 1887. godine, izgrađen je jedan od najzanimljivijih industrijskih kompleksa grada, Gas Regulating House. Nažalost, od ovog izvrsnog primjera industrijske arhitekture devetnaestog stoljeća ostalo je samo nekoliko cijevi i skladište transformirano u izniman prostor za život s izloženim zidovima od opeke, lukovima koji okružuju velike prozore, visokim stropovima i puno dnevnog svjetla. U ovom zaštićenom spomeniku industrijske kulture, stvoren je moderan prostor s nekoliko soba: dnevnim boravkom, blagovaonicom, kuhinjom i spavaćom sobom. Otvoreni tlocrt, izvorni zid od opeke i golim prozorima istaknuta je sva ljepota zgrade, a rezultat je savršen dijalog između prošlosti i trenutnog načina života.

Zamislite život koji se odvija u jednom velikom otvorenom prostoru punom dnevnog svjetla u kojem kuhate, gledate svoje omiljene TV emisije, jedete, radite i opuštate se. Zvuči fantastično, zar ne? Pogledajte kako je lijepo iskorišten i moderno opremljen ovaj izniman industrijski prostor!

Uređenje: huntingforgeorge

Foto: Martina Gemmola

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:59