Bar posvećen znanstvenoj fantastici

Fenomenalno uređen prvi "steampunk" bar u Zagrebu

Novo hit mjesto s ogromnom ponudom rijetkih premium pića

Jedna od najzabavnijih i najurbanijih ulica u Zagrebu dobila je novi bar koji će ljudi obožavati

Malo je kvartova i ulica u bilo kojem gradu koji su u tako kratkom vremenu toliko oživjeli i dobili prepoznatljiv imidž kao što je to zagrebačka Martićeva. Nakon otvaranja Design Super Storea, u ulicu je počela zalaziti urbana publika, umjetnički nastrojena, a ubrzo je taj trend popratilo i otvaranje niza restorana, barova i kafića koji su se uređenjem i filozofijom uklopili u novi trend.

Krajem prošle godine otvoren je i Mr. Fogg, koji je u rekordnom vremenu postao hit mjesto i jedno od omiljenih okupljališta Zagrepčana.

"Prilikom otvaranja ideja je bila stvoriti jedan 'dreamland' kutak za naše posjetitelje, gdje bi se mogli opustiti od svakodnevice i na neki neobičan način pobjeći od pravila realnog svijeta", kaže vlasnik Emil Tocaur. Ponuda bara osmišljena je na način da gosti doslovno putuju svijetom kroz njihov asortiman.

Za popularnost mjesta, smatraju u Mr. Foggu, najviše su zaslužni nesvakidašnji interijer inspiriran steampunkom, profesionalan i uslužan tim, kao i velik izbor premium pića, poput, primjerice, ultra premium tequile Clase Azul koja se prvi put može probati na našem tržištu.

Upravo je "steampunk" riječ koja se cijelo vrijeme veže uz Mr. Fogg, a Tocaur objašnjava da je riječ o jednom od podžanrova znanstvene fantastike koji je uklopljen u prostor kroz razne detalje u baru i maštovite instalacije. Prostor je uređen upravo je po ideji vlasnika Emila Tocauera koji je veliki zaljubljenik u ovaj pomalo neobičan žanr. A tako je odabrano i ime bara.

"Glavni lik iz knjige "Put oko svijeta u 80 dana" Julesa Verna sa svojim cilindrom savršeno mi se uklopio u steampunk priču, u moj dreamland, te sam lokal nazvao po njemu. Nije slučajno da se na stropu nalazi karta svijeta, kao i regal pun stvari koje je Mr. Fogg donio sa svojih putovanja upravo u Martićevu 31", objašnjava vlasnik Emil.

U baru pripremaju niz posebnih programa i zabavnih sadržaja za goste, no još ne otkrivaju o čemu se sve točno radi, a naglašavaju i kako je njihov bar potpuno "pet friendly", tako da su ljubimci dobrodošli. Bar ima i pušački i nepušački dio.

NAZIV MJESTA: Bar Mr. Fogg
ADRESA: Martićeva 31, Zagreb
RADNO VRIJEME: 8 - 02
CIJENE: kava 9-16 kn, pivo 17-24 kn, vrhunska vina i pjenušci na čaše 24-40 kn, Clase Azul Reposado Tequila 0,03, 90 kn

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:33