ČESTITAMO!

GRAND PRIX POBJEDNICI: Najbolji projekti su... Plus pogledajte video kako je žiri birao pobjednike

U nastavku vas vodimo u najljepše dječje sobe, urede i vikendice po odluci stručnog žirija sastavljenog od poznatih hrvatskih arhitekata i vas, čitatelja. Ovo su laureati našeg nagradnog natječaja!

Žiri sastavljen od poznatih hrvatskih arhitekata, ali i vi, dragi naši čitatelji, odabrali ste najbolje projekte u tri kategorije velikog nagradnog natječaja D&D GRAND PRIX 2019. Biralo se između odabranih finalista u tri kategorije: najljepši ured, najljepša vikendica i najljepša dječja soba. Žiri je među deset najboljih ipak na kraju donio odluku i proglasio najbolje. To su učinili i čitatelji glasanjem na našem portalu www.domidizajn.hr. Kome su udijelili najviše glasova, i jedni i drugi, pogledajte na sljedećim stranicama.

Žiri D&D Grand Prix 2019.

1. Robert Križnjak (Arhitektonski studio Križnjak); 2. Saša Randić (Randić i suradnici); 3. Kata Marunica (studio NFO); 4. Tomislav Ćurković (2 Arhitekta); 5. Marijan Hržić (Arhitektonski atelier Hržić); 6. Iva Pauzar (STUDIOPI); 7. Damjan Geber (Brigada); 8. Tatjana Grozdanić Begović (3LHD); 9. Mislav Bašić (4UHA); 10. Vedran Pedišić (SANGRAD + AVP)

Partner projekta D&D GRAND PRIX 2019. je Zagrebački velesajam, a sponzori su: Tepih centar, Prima namještaj, Gorenje, Wienerberger, Caparol i Jysk. Točnije, sponzori kategorije “Najljepša dječja soba” su Prima namještaj (glasovi publike) i Tepih centar (glasovi arhitekata), sponzori kategorije “Najljepša vikendica” su Gorenje (glasovi arhitekata) i Wienerberger (glasovi publike), a sponzori kategorije “Najljepši ured” su Caparol (glasovi arhitekata) i Jysk (glasovi publike).

Pobjednici svake kategorije bit će nagrađeni vrijednim darovima koje su osigurali sponzori. Tako će Gorenje darovati nove aparate Simplicity (pećnica, ploča i napa) u vrijednosti od 10.000 kuna, Wienerberger daruje set opreme Tondach u vrijednosti od 10.000 kuna, Prima namještaj osigurao je poklon-bon u vrijednosti od 10.000 kuna, a Caparol svoje boje u vrijednosti od 10.000 kuna. Tepih centar daruje poklon-bon u vrijednosti od 10.000 kuna, a Jysk također poklon u vrijednosti od 10.000 kuna.

Najljepša vikendica po mišljenju čitatelja

Dina, grafička dizajnerica i dizajnerica interijera, i Marin, IT-jevac, vlasnici su šarmantne vikendice od 80-ak četvornih metara koja se nalazi u malom mjestu Gregurovec u zagorskoj općini Mihovljan. Upravo je ova vikendica osvojila najviše vaših glasova kao najljepša na našem D&D GRAND PRIX natječaju.

Najljepša vikendica po mišljenju žirija

Stručni žiri odabrao je vikendicu obitelji Marković u okolici Koprivnice iz nekoliko razloga, a jedan od najvažnijih bio je taj što su unutrašnji i vanjski izgled ujednačeni, podjednako atraktivni i šarmantni.

Najljepši javni ured prema odluci žirija i čitatelja

Čitatelji i žiri odlučili su da je najljepši javni ured onaj u Osijeku. Dio Škole primjenjene umjetnosti i dizajna dobio je najviše glasova, a tijekom renovacije posve je promijenjen. Osim ureda, riječ je i o konferencijskom dijelu za sastanke te kutku za opuštanje. Ovaj sjajan makeover poseban je i po tome što su učenici ti koji su obnovili ured svoje ravnateljice!

Najljepši kućni ured po mišljenju čitatelja

Čitatelji magazina D&D kao najljepši kućni ured odabrali su onaj blogerice Biljane Pantelić Adžage. Riječ je o malom kućnom uredu od samo sedam četvornih metara koji se nalazi u sklopu stana u Rijeci, a Biljana ga je uredila i organizirala za svoje potrebe kreativnog blogera.

Najljepši kućni ured po mišljenju žirija

Najbolji privatni ured onaj je arhitektice Helene Noršić Patrčević, smješten u Samoboru. Helena kaže kako je jako sretna što je baš ona nagrađena te kako je lijep osjećaj kada renomirani arhitekti proglase baš tvoj radni prostor najljepšim malim kućnim uredom u zemlji. Priznaje kako pobjedu zaista nije očekivala.

Najljepša dječja soba po mišljenju čitatelja

Lorena Franjić Mamić za sebe kaže da je tipična majka iz malog grada u okolici Zagreba koja, priznaje, previše vremena provodi na Pinterestu i Instagramu skupljajući ideje za kućne “uradi sam” projekte.

Najljepša dječja soba po mišljenju žirija

Mladi bračni par iz Zagreba, Lidija i Božo Matijević, prije nekoliko godina odlučili su se na prodaju svog starog stana i kupnju novog, i to prvenstveno zato da dobiju više prostora za svoju obitelj i da njihov sin Toma može imati svoju sobu. Preuređenjem su spojene dvije manje sobe u jednu da bi se dobio prostor od 16 kvadrata, prvo za jednog dječaka, a sad za dva. Mama Lidija njihov je dekorater.

Na kraju, želimo zahvaliti svima na sudjelovanju. Prijavljeni radovi su nas oduševili i pokazali kako je raznolika i lijepa kultura stanovanja u Hrvatskoj. Hvala i svima koji su glasali za projekte na našem portalu. Veselimo se nekom novom natječaju koji će pokazati (i dokazati još jednom) koliko smo dizajnerski i arhitektonski vrijedna zemlja.

Foto: Berislava Picek i Biljana Blivajs/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 05:06