moć crvene boje

Jednostavan, a upečatljiv dizajn dvoetažnog stana

Dizajn ovog stana koji se proteže na dvije etaže potpisuje studio A & L Interior Design čiji su dizajneri za njegovo uređenje odlučili kombinirati svijetlo drvo, bijelu i crnu boju te upečatljive detalje žarke crvene boje. Na prvoj etaži nalaze se boravak, kuhinja i blagovaonica, dok su na katu privatne prostorije.




Dnevni boravak nije posebno velik što znači da je trebalo pažljivo dodavati crvenu boju kako ne bi preopteretila prostor. Za tu je namjenu odabran kauč jarke crvene boje kao fokus cijele prostorije, a s njegovom je bojom potom usklađena velika vaza za cvijeće. Crvena boja javlja se i na zanimljivom prikazu žene u narodnoj nošnji koja privlači pozornost. Ostatak prostora uređen je svijetlo i jednostavno te nenametljivo kako bi se postigla ravnoteža u uređenju.


Iza boravka i kauča nalazi se prostor kuhinje sa šankom koji ima pogled na televizor u dnevnoj sobi. I u kuhinji se nastavlja osnovna kombinacija bijelog namještaja s površinama od svijetlog drva te crvenih detalja, ovaj put u obliku barskih stolaca, police i uzorka na kuhinjskoj pozadini. Prostor kuhinje vodi do blagovaonice opremljene okruglim stolom i klasičnim Eames stolicama. Na katu se nalazi spavaća soba u kojoj se crvena boja javlja u obliku decentnog malog taburea i udobnog kutka za čitanje, dok je ostatak interijera smirujuć i neutralan.










Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:30