Izgradnja kućica na licu mjesta

Jeftine i estetski prihvatljive montažne kuće domaće tvrtke Modul design

    AUTOR:
    • Sponzorirani sadržaj

  • OBJAVLJENO:
  • 17.09.2019. u 10:11

Montažni objekti za razne namjene

U tvrtki Modul design osmislili su sustav gradnje kojim se izbjegava trošak specijalnog transporta već gotove mobilne kućice, što znatno smanjuje cijenu.

Prateći proizvođače mobilnih kućica i objekata raznih namjena koji su koristili proizvode iz asortimana tvrtke Modul design, prvog proizvođača SIP panela u Hrvatskoj te jedinog proizvođača dekorativnog SIP panela, u toj su tvrtki uvidjeli glavne nedostatke i probleme s kojima se oni često susreću.

Kamp u Petričanima, 2018.

 

Kao ključne nedostatke gotovih mobilnih kućica i objekata tako navode vrlo skupi transport do krajnjeg odredišta i u većini slučajeva nepristupačnih terena na koje se željeni objekt postavlja kao što su otoci, maslinici, vinogradi, plaže i slično zbog čega cijena transporta dostiže i do 1/3 ukupne vrijednosti objekta. Dodaju i kako završni izgled mobilnih kućica i objekata u većini slučajeva definira klasični sendvič panel koji se svojim izgledom ne uklapa na lokalitet na kojem se objekt nalazi. Stoga su u Modul designu odlučili pronaći jeftinije, praktičnije i estetski puno prihvatljivije rješenje.

Objekt na otoku Žutu, 2018.

Gradnja mobilne kućice moguća je na svim terenima pa i na teže pristupačnim parcelama

 

 

 

- Osmislili smo sustav koji omogućuje gradnju objekta na licu mjesta čime se ukupna cijena značajno smanjuje jer se izbjegava trošak specijalnog transporta, a moguće je izgraditi i kućicu u različitim dimenzijama. Za izgradnju jedne kućice, ovisno o kvadraturi, te ukoliko se montira na licu mjesta potrebno je 3-4 dana. Konačna cijena ovisi o opremljenosti i željama kupaca, a kreće se oko 550 eura po metru kvadratnom, u visokoj ROH BAU izvedbi, doznajemo iz tvrtke.

Naše montažne kućice nisu tipske, nego ih oblikom i kvadraturom prilagođavamo svakom klijentu

 

Glavnu konstrukciju čini drvo koje se oblaže SIP panelom izrađenim od OSB ploča između kojih je stiropor, a tehnologija proizvodnje ove tvrtke omogućuje i izradu SIP panela sa završnom teksturom kamena, cigle i drva te se na taj način dobiva završni fasadni sloj objekta koji se svojim izgledom savršeno uklapa na lokalitet na kojem se nalazi.

Objekt u Vodicama, 2018.

 

SIP je građevni materijal 21. stoljeća koji obuhvaća izolacijske i konstrukcijske performanse u jednom. SIP paneli sastoje se od izolacijske jezgre od stiropora, drvene konstrukcije i OSB ploče. Kombinacija materijala omogućuje primjenu panela na različitim klimatskim uvjetima te se mogu koristiti za izgradnju zidova, krovova, podova i ograda za stambene i poslovne prostore. Od SIP panela mogu se raditi objekti različitih namjena kao što su kiosci, ugostiteljski i plažni objekti, garaže, montažne kuće, vrtni objekti.

Objekt Amadria Park, 2019.

 

Gradnja SIP panelima brža je za 50 posto u odnosu na konvencionalnu gradnju, te daje mogućnost montiranja objekata na različitim i vozilima nepristupačnim terenima. Osim toga, SIP paneli su među najboljim izolacijskim sustavima gradnje koji uvelike smanjuju potrošnju energije, a tako izgrađena konstrukcija jačinom nadmašuje konvencionalnu gradnju u strukturnim ispitivanjima na udar vjetra i potres. Ovakvim načinom gradnje smanjuje se štetan utjecaj na okoliš jer se koriste ekološki prihvatljivi materijali koji ujedno i štede energiju, a u objekt ne prodiru vjetar i vlaga.

Otpornost na sve klimatske uvjete

 

Prednosti gradnje SIP panelima

Kombinacija OSB ploča, stiropora i drvene konstrukcije omogućava primjenu panela u različitim klimatskim uvjetima te se mogu koristiti za gradnju zidova, krovova, podova i ograda za stambene i poslovne prostore. Od SIP panela mogu se raditi objekti različitih namjena, a ovakva gradnja brža je za 50 posto u odnosu na konvencionalnu gradnju te daje mogućnost montiranja objekata na različitim nepristupačnim terenima.

 SIP paneli ubrajaju se među najbolje izolacijske sustave gradnje koji uvelike smanjuju potrošnju energije, a tako sagrađena konstrukcija jačinom nadmašuje konvencionalnu gradnju u strukturnim ispitivanjima na udar vjetra i potres.

Iako se za SIP panele govori da su građevinski materijal budućnosti, u svijetu se već naveliko gradi s njima.

Više informacija potražite na www.moduldesign.hr

Foto: Modul design

Izdvajamo

Iz drugih medija