Villa Heraclea

Kuća na Hvaru s rajskim vrtom

Suvremena kuća koja je i zaštićeni spomenik kulture

INFO: Villa Heraclea
LOKACIJA: grad Hvar, otok Hvar
KVADRATURA: 460 m² kuća i 250 m² vrt
KAPACITET: 10 osoba
CIJENA: 2500 eura u glavnoj sezoni
AGENCIJA: V-Villas, www.v-villas.com

Arhitekt Ante Mardešić projektirao je kuću na Hvaru s rajskim vrtom. Za goste se tijekom boravka brinu tri osobe i organiziraju im sve što požele, od izleta preko hrane pa do rezervacija u restoranima.

Villa Heraclea nalazi se u središtu grada Hvara, u dijelu povijesne jezgre, 50 metara udaljena od rive - glavne gradske promenade.

Ima 460 m² zatvorenog prostora i 250 m² vrta, a smještena je 50 metara od mora. Na njezinu nastanku, osim samih vlasnika koji su postavili osnovni koncept, radili su arhitekt Ante Mardešić i atelje za arhitekturu Komiža i Berni, dok je za uređenje interijera zadužena Firenze, tvrtka specijalizirana za uređenje ladanjskih kuća.

Vila je kombinacija starine (zaštićeni je spomenik kulture) i namještaja koji osigurava komfor i zahtjeve današnjih turista najviših prohtjeva.

Inače, objekt ima i predivan mediteranski vrt s bazenom te odiše poviješću. Naime, sagrađena je daleke 1612. godine, iste godine kada i Hvarsko kazalište, te je bila i kuća prvog hvarskog bankara (obitelj Stalio). S druge strane, zadovoljava sve prohtjeve današnjih najzahtjevnijih i najizbirljivijih turista. Tri osobe se stalno brinu za goste, organiziraju sve što gosti trebaju (chef, izleti, transferi, rezervacije restorana…), a postoji i brod koji je gostima na raspolaganju.

Vila se organizacijski sastoji od dnevnog boravka s bibliotekom, kuhinje, blagovaonice, pet spavaćih soba s kupaonicama, wellnessa sa saunom te sobom za masažu. U njoj najviše vole boraviti obitelji iz Engleske i Amerike te Australije, a iz Europe iz Norveške i Francuske. Cijena po noćenju se kreće od 750 eura u predsezoni i posezoni do 2500 eura u glavnoj sezoni.

Više informcija potražite na: www.v-villas.com.

Foto: V-Villas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:53