FANTASTIČNO OSMIŠLJEN INTERIJER

Luksuzna kuća koja mami uzdahe

 Jack Hobhouse
Pogledajte kako izgleda ovaj divno osmišljen i realiziran interijer luksuzne kuće!

Danas vas vodimo u luksuznu londonsku kuću sa plutajućim stepenicama i spiralnim stubištem od 'polirane' žbuke čije uređenje potpisuje arhitektonski studio Cousins&Cousins. Dizajnirana za arhitekta koji je ujedno bio i jedan od glavnih izvođača ovog projekta, kuća nazvana Kenwood Lee definirana je nizom zanimljivih materijala i tekstura u prostoru uključujući opeku, beton, hrast, mramor i metal.

Zahtjev vlasnika bio je dobiti moderan, elegantan i luksuzan dom u kojem dominiraju neutralne boje, pametna rješenja pohrane, prirodna svjetost te jednostavnost. Već na prvi pogled može se vidjeti da je kuća iznimno bogata svjetlom, a arhitekti su to postigli velikim staklenim prozorima koji se protežu cijelom površinom nekretnine.

Naime, upravo su prozori 'unijeli' obilje prirodnog svjetla u sam interijer te uvelike pomogli u realizaciji konačnog idejnog rezultata.

U kući jasno prevladava minimalistički stil uređenja, s time da je fokus prvenstveno stavljen na funkciju, a tek zatim na estetske elemente. Ono po čemu je ova nekretnina posebna i zanimljiva definitivno je njihaljka priičvršćena ispod plutajućih stepenica.

Neutralne nijanse bijele, sive, bež i crne boje stvorile su prozračan životni prostor, a sjajne površine dale su mu prijekopotreban dašak glamura i luksuza. Parket u svijetlo-smeđim tonovima donio je toplinu interijeru, dok su akcenti u tamnijim tonovima omogućili određenu dozu dinamičnosti i slojevitosti.

Kvalitetni materijali poput drveta, stakla i mramora imaju ulogu povezivanja interijera s autentičnim okolišem u kojem se nalazi. Dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica uređeni su u konceptu otvorenog tlocrta te čine da prostor joj dodatno izgleda veće i prostranije.

Jedino što djelomično razdvaja dnevni boravak i kuhinju jest fantastično osmišljen kamin od mramora, savršen za ove hladne zimske dane.

Još jedan zanimljivi detalj u prostoru bez sumnje je i ovo spiralno stubište crne boje koje direktno vodi u podrum kuće. Njihova funkcionalnost koja je često skrivena i u službi drugih sadržaja, sada ovdje igra glavnu ulogu u elegantnom opremanju.

Stambeni objekt zamišljen je kao luksuzni dom koji se prostire na tri etaže. U podrumu se nalaze kućno kino, soba za goste i teretana, u prizemlju su dnevni boravak, kuhinja i kupaonica, dok su arhitekti na prvi kat smjestili dvije spavaće sobe i kupaonicu.

Kupaonica se bazira na bijeloj podozi, a eventualnu sterilnost u istoj 'razbijaju' sivi elementi i veliki stakleni prozori koji omogućavaju spektakularni pogled na okoliš.

Izvor: dezeen.com

Foto: Jack Hobhouse

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 05:22