KOMPLEKS MALIH KUĆICA

Luksuzne kućice među krošnjama talijanskih Dolomita

U Dolomitima će uskoro niknuti luksuzne kućice na drvetu napravljene od crnog drveta i staklenih stijena. Riječ je o planinskom projektu koji potpisuje milanski studio Peter Pichler Architecture. Koncept je baziran da se gosti na malo drugačiji način spoje s prirodom

Zelena šuma u blizini talijanskih Dolomita idealno je mjesto za opuštanje tijekom vikenda. Arhitekti iz Milanskog studija Peter Pichler Architecture nisu željeli uništiti slikoviti krajolik tog područja i zato su se odlučili na kompleks malih kućica koje će se bolje uklopiti u gustu šumu od monolitnog hotela.

Milanski studio vode arhitekt Peter Pichler i njegova supruga Silvia Ordinas. Kuće "Tree House" funkcionirat će kao prostrani hotelski apartmani. Njihov neobičan oblik odnosi se na lokalni krajolik.

Zahvaljujući neobičnom obliku gosti imaju priliku uživati u okolnom okruženju prirode. Veliki prozori pružaju izvanredan pogled na slikovite Dolomite, a kako kažu predstavnici studija, budućnost turizma temelji se na održivim rješenjima koja će se stvoriti u skladu s lokalnim ekosustavom i prirodom.

Kuće su organizirane tako da pogled iz dnevnog boravka i spavaće sobe gleda na planine, dok su kupaonica i mini kuhinja iza objekta. Kuće bi imale površinu od 35 do 45 četvornih metara.

Izvor: dezeen.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:34