30 KVADRATNIH METARA

Mala kuća koja ima baš sve što trebate

 

Sve veći trend su male ili veće montažne kuće, optimalno organizirane, niskoenergetske i jednostavno uređene. Jeste li se ikada zapitali koliko vam je prostora zapravo potrebno? Mali interijeri sve su veći hit, posebno za one koji žive ubrzanim načinom života jer ne zahtijevaju previše brige oko čišćenja i održavanja, a imaju sve potrebno za svakodnevni život.

Danas vas stoga vodimo o malu kuću u Švedskoj, koja je trenutno na prodaju. Kuća je u potpunosti namještena i jednostavno uređena. Donji dio ima 21 kvadratni metar, a gornji dio koji je spavaći ima 9 kvadratnih metara.

Interijer je uređen u skandinavskom stilu. Drveni podovi, dominantna bijela, mnogo dnevne svjetlosti i puno biljaka postavljenih posvuda otkrivaju da se radi o pravom skandinavskom uređenju. Topline u ovom uređenju zaista ne nedostaje. Jednostavan namještaj koji odlikuje bijela boja i jednostavne linije još je jedan element koji ovaj interijer čini izuzetno opuštajućim.

Dnevni boravak, mala blagovaonica i kuhinja otvorenog su tlocrta. Dnevni boravak ima izlaz na terasu, koji mu daje prozračnost i ispunjava prostor dnevnom svjetlosti. Od dekorativnih elemenata ističu se biljke te elementi svjetlijih i pastelnih boja, kao što je deka na kauču ili tepih. Osim namještaja, prevladavaju zaobljene linije, što interijer dodatno čine toplim, simpatičnim i udobnim odmah na prvi pogled.

Crni mat kuhinjski namještaj razbija bijelu koja prevladava u interijeru, a kuhinjske površine s uzorkom mramora ga ponovno povezuju s bijelom bojom. Cjelokupan izgled kuhinje interijeru daje jednostavnu eleganciju. Pokraj kuhinje nalazi se mali blagovaonski stol s dva stolca.

Crnim željeznim ljestvama ulazi se na gornji dio kućice koji ima funkciju spavaće sobe. Nizak krevet, poigravanje s raznim teksturama i toplim nijansama ovu spavaću sobu čine udobnom. Rešetkasta ograda kroz koju prolazi svjetlost ovom spavaćem dijelu daje dodatnu dinamičnost ali i toplinu.

Izvor i foto: planete-deco

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 22:34