Danska ljetna kuća

Moderna obiteljska kuća na otoku

 

Poznato je da se Skandinavci ne skrivaju od vanjskog svijeta u svojim domovima. Na primjer, u većini švedskih stanova na prozorima ćete rijetko vidjeti zavjese, što je za mnoge prilično neobično. Ovdje, u ovoj čudesnoj kući na osamljenom otoku Fano u Danskoj, interijer je otvoren prema prirodi i lišen privatnosti na koju smo navikli, zahvaljujući velikim staklenim stijenama koje brišu granice između unutarnjeg i vanjskog prostora.

Danska ljetna kuća priča je o različitim ljudima koji se okupili kako bi ostvarili klijentov san. Tollgård Design Group dovršio je projekt u suradnji s poznatim arhitektom Knudom Holscherom na otoku Fanø smještenom na jugozapadu Danske.

Izgrađena za britansku obitelj, kuću za odmor Fanø karakterizira izrazito skandinavski dizajn. Arhitektura, kulturna povijest, okoliš, osobnosti i životne navike klijenta arhitekti su utkali u dizajn, koji je nordijski i povezuje arhitekturu s interijerom i klijenta s dizajnom.

Nit vodilja projekta bila je vizualna i senzorna veza s jedinstvenom danskom prirodnom, što je postignuto gotovo neprimjetnim spajanjem interijera s eksterijerom, koristeći tradicionalne materijale što je više moguće. Ugodan i funkcionalan minimalizam je bio cilj, kako bi klijenti mogli uživati ​​u prostoru i odvojiti se od gradskog života.

Prozori od poda do stropa i neutralna paleta boja i materijala, osigurali su da prirodni krajolik s druge strane bude glavni protagonist dizajna. Arhitekt Staffan Tollgård razvio je ugodne prostore koji odgovaraju potrebama obitelji. Skromni i elegantni materijali pažljivo su odabrani kako bi se istaknuo moderan oblik kuće i ulovila okolna priroda i svjetlost. Snažan grafički identitet je pridužen jednostavnoj paleti materijala. Dizajn sadrži prirodni tekstil i lagani prirodni namještaj od hrastovine, koji je upotpunjen namješajem po mjeri (kuhinja, garderoba i kupaonica) vještih danskih majstora iz tvrtke Københavns Møbelsnedkeri.

Danska ljetna kuća mjesto je za dekompresiju, povezivanje s prirodom, odlaganje mobitela i pogled na veću, važniju sliku. Biti sa svojom djecom, biti više u miru i živjeti jednostavnijim životom. To su bile nade i snovi klijenta za njihovo povlačenje u pješčane dine, a arhitekti su ih vješto ispunili.

Foto: Tollgård Design Group

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:53