U POSJETU

Montažna kuća od 140 kvadrata u blizini Zadra završena je za svega 5 mjeseci, a cijena će vas iznenaditi

 DAVOR DRAGICEVIC/
Konstruktivni element kuće su ploče od visoko kvalitetnog križno lameliranog drva

Zahvaljujući našem novom broju časopisa Dom i Dizajn čija je teme broja montažne kuće otvorili smo riznicu novih saznanja o takvom tipu gradnje, uspješnim tvrtkama na našem području koje se smještaju u vrh na europskim ljestvica te niz zanimljivih građevina koje su izgrađene na našem području, od obiteljskih kuća pa sve do ustanova za obrazovanje.

image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/

Danas vam donosimo priču o kući za odmor u mjestu Pridraga koje se nalazi na petnaestak minuta vožnje od Zadra. Mladi vlasnik pun novih ideja koji je također bio otvoren i prema novim tipovima gradnje obratio se tvrtci za proizvodnju montažnih kuća My House iz Stobreča.

Kako bismo dobili više informacija o spomenutoj kući obratili smo se direktorici tvrtke Aidi Lolić. Ona nam na samom početku govori kako tvrtka My House postoji 17 godina s uredom u Hrvatskoj, dok se proizvodnja odvija u Bosni i Hercegovini u firmi Savox Group koja postoji već 30 godina te da su se prošle godine našli na listi pet najvećih proizvođača montažnih kuća u Europi. My House i Savox Grupa mogu se pohvaliti raznim projektima svih vrsta i veličina. Dugogodišnje iskustvo, kvaliteta usluge i materijala razlog su da Aidi ne manjka posla. Jednako tako govori nam kako My House pruža potpunu uslugu svojim klijentima od projektiranja, ishođenja dozvola, transporta, iskopa temelja pa do projekta "ključ u ruke" i sve to po zamislima klijenata, jer kako sama kaže - Ne volimo tipske kuće, nikada ih nismo imali u ponudi i nikada nećemo.

image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/

Jedna takva "ne tipska" kuća je i ona spomenuta na početku članka, u samom susjedstvu Zadra. Vlasnik je imao svoju viziju koju su mu iz My House ostvarili do posljednjeg detalja. Tvrtka je radila kompletan projekt po principu "ključ u ruke" gdje jedino odabir namještaja prepuštaju vlasnicima dok se za sve drugo oni brinu.

Dvije etaže kuće rasprostiru se na 140 metara četvornih, a kuća posjeduje i neobično postavljen bazen koji je također bio u projektu. Visoko kvalitetne CLT ploče, odnosno ploče od križno lameliranog drva kojeg mnogi stručnjaci danas nazivaju i betonom budućnosti sačinjavaju glavni konstruktivni element kuće s 10 centimetara izolacije od kamene vune. Moderan i pročišćen dizajn bez suvišnih dodataka odlikuje vanjski izgled kuće, a što se tiče samog rasporeda interijera za to su bile zaslužne arhitektice koje surađuju s tvrtkom, a koje su ga osmislile po željama vlasnika.

image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/

- Investitor je želio da gornja etaža bude namijenjena za stanovanje, a donja za rekreaciju. Stoga su na prvoj etaži smještene dvije spavaće sobe, dvije kupaonice, mali gostinjski toalet te otvoreni prostor koji sačinjavaju zone dnevnog boravka, blagovaonice i kuhinje. Prizemlje je projektirano za teretanu i druge aktivnosti - objašnjava nam Aida.

image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/
image
DAVOR DRAGICEVIC/

Unutarnji i vanjski dio kuće čine jedinstvenu cjelinu prvenstveno zahvaljujući odabiru boja - svevremenska bijela i siva kreiraju suvremeni izričaj u dizajnu. Izvođači su također zaslužni za stolariju koja se prilagođava tom dizajnu i koja dolazi iz njihove proizvodnje, a radi se o drveno- aluminijskim okvirima prozora i vrata koji su također poznati po svojoj izvrsnosti. Iako većina ljudi na samom početku želi doznati koliki se iznos morao odvojiti za kuću i koliko vremena je trebalo proći da se ona dovrši, mit pitanje ostavljamo za kraj. Aida nam otkriva kako je ova kuća bila gotova za pet mjeseci, nekoliko dana gore – dolje, te ja vlasnik morao za nju odvojiti oko 200 000 eura, što je još jedan dokaz o prednostima koje montažne kuće mogu donijeti bilo kome tko se odluči za njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 18:04