Obiteljska kuća za odmor

Pogledajte kako je lijepo stopljena s okolinom

Vila N najnovije je ostvarenje arhitektonskog ureda Giordano Hadamik Architects. Riječ je o obiteljskoj rezidenciji smještenoj u Liguriji u Italiji koja je doslovno ugrađena u brdo iznad zaljeva Imperia. Zanimljivost ovog projekta je činjenica da se sastoji od dva ukopana dijela. Lijevo od glavnog ulaza nalazi se veliki otvoreni dnevni boravak koji se proteže sve do eksterijera uređenog za sunčanje i kupanje u bazenu, dok je u desnom dijelu smješteno privatno krilo s pet spavaćih soba, vanjskom terasom i spektakularnim pogledom.

Gledano izvana, da nema vrta bilo bi gotovo nemoguće utvrditi gdje završava padina, a počinje kuća. Prostor vrta i natkrivena terasa stvorili su poveznicu između interijera i eksterijera. Još jedna zanimljivost Vile N je zeleni krov koji ne služi samo kao dekoracija, nego je kao i solarni paneli i podna ventilacija održiv.

U interijeru je zastupljen minimalistički stil uređenja s naglaskom na organske materijale kao što su drvo i kamen, koji su lijepo kombinirani s betonskim podovima i gipsanom žbukom na zidovima. Namještaj je izrađen po mjeri od prirodnog hrasta i pridonosi ugodnoj atmosferi u ovom otvorenom dnevnom boravku.

Spavaće su sobe također lijepo dizajnirane s ugradbenim ormarima i velikim kliznim vratima u fasadi izrađenoj od prirodnog kamena, a omogućuju predivan pogled na dolinu i more. Osim stambenih prostora, rezidencija uključuje konobu, ostavu, praonicu rublja te garažu za dva automobila.

Foto: Giordano Hadamik Architects

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam u što kraćem roku odgovoriti.



Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:04