U stilu zlatnog doba Hollywooda

Obiteljski dom s opuštenom i razigranom atmosferom

Stan s panoramskim pogledom na centar Rige zauzima pola gornjeg kata nove zgrade, površine je 180 četvornih metara i ima: dnevnu sobu, kuhinju, spavaću sobu, dječju sobu i studio, a ostavlja dojam opuštene i razigrane atmosfere

Dizajnerica interijera Agnes Rudzite inspiraciju za svoj nedavno dovršen stan u središtu Rige, koji vam u ovom postu donosimo, pronašla je u stilu zlatnog doba Hollywooda i modernim elemntima iz sredine prošlog stoljeća pa su zato i glavne značajke ovog stana sjajne boje i jedinstveni, i karakterni elementi, koji se nadopunjuju. Krajnji rezultat je interijer koji izgleda svijetlo i vedro s opuštenom i razigranom atmosferom.

Što se događa sa stanom nakon što ga dizajner napusti? Svaki će vam dizajner s osmjehom reći da je zadovoljan ukoliko prostor živi onako kako je prvotno zamišljen, a ovaj apartman u središtu Rige upravo je takav. Završen je prije više od godinu dana i u njemu se do sada ništa nije promijenilo! Jedina iznimka je dječja soba. Uređena je prije rođenja dijeteta. Poslije je vlasnicima postalo jasno da je soba u potpunoj suprotnosti s prirodom njihove kćeri, i sve su promijenili.

Interijer je ispunjen svijetlim bojama, modernim oblicima i snažnim kombinacijama tekstura u stilu zlatnog doba Hollywooda. Prethodno je u dogovoru s investitorima odlučeno da nema kompromisa. Kao rezultat toga, stan je prava eksplozija boja koja je lagano prigušena zavjesama. Ovdje svi elementi imaju snažan karakter, ali nisu međusobno u sukobu, a to je upravo ono što su vlasnici željeli. Ova mlada obitelj, koja živi u dvije zemlje, potpuno je orijentirana na dizajn i aktivno je sudjelovala u projektu. Za dnevni je boravak napravljeno posebno ozvučenje prema crtežima vlasnika, koji se bavi proizvodnjom vrhunske glazbene opreme, a u spavaćoj je sobi vlasnica inzistirala na uzglavlju u stilu "Velikog Gatsbyja".

Zidovi su bijeli, podovi su obloženi hrastovim parketom s tradicionalnim uzorkom. Što se pokazalo kao izvrsna podloga za vintage namještaj, umjetnička djela i ukrase od zlato. Da bi interijer izgledao skladno, svi bitni detalji moraju se nadovezivati. Tirkizna boja baršuna na sofi, ponavlja se još na komodi u spavaćoj sobi. Uzorak palme nalazi se na sunčanim žutim zavjesama u dnevnoj sobi, zatim, na pozadini u spavaćoj sobi i, napokon, u obliku prave palme u blagovaonici.

Više na: www.agnesrudzite.com

Foto: MARK LITVYAKOV

Izvor: elledecoration

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:30