Vila Casa Casuarina

Od doma obitelji Versace do boutique hotela kojeg gosti obožavaju

 

Vila Casa Casuarina u Miamiju u kojoj je tragično nastradao Gianni Versace 1997. godine, danas je boutique hotel kojeg gosti obožavaju. Obitelj Versace je nakon Giannijeve smrti prodala namještenu vilu za 19 milijuna dolara tajkunu Peteru Lofinu. Peter je, pak, 2013. godine isto odlučio prodati vilu i to Hotelima Victor.

Danas, Casa Casuarina ima 10 hotelskih apartmana, restoran i bar, salon koji se može koristiti za sastanke i predivni vrt u mediteranskom stilu s mozaik pločicama na kojem su ikone grčke mitologije, među kojima posebno mjesto zauzima Meduza. Inače, glava je Meduze zaštitni znak talijanske modne kuće Versace.

Detaljno razrađen mozaik Meduze nalazi se i u 54 metara dugom bazenu, inspiriranom Versaceovom kolekcijom "Marine Vanuras", izrađenom od više milijun mozaika pločica, od kojih su tisuće od 24 karatnog zlata. Ovaj je mozaik napravljen u Versaceovom rodnom gradu Reggio Calabria u Italiji, gdje je potom rastavljen i u dijelovima otpremljen u Miami, gdje je pažljivo ponovno sastavljen.

Više: Vila Casa Casuarina

Foto: Ken Hayden

Izvor: CNN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 11:14