Melbourne, Australija

Optimističan dom četveročlane obitelji

 

Dom iz snova odvjetnice Simone i građevinara Nathana, mladih roditelja dviju preslatkih djevojčica, nalazi se u predgrađu Melbournea i ima oblik prekrasne kuće koju možete vidjeti na fotografijama u nastavku.






Ova lijepa kuća iza niskog i zakrivljenog zida skriva uredno dvorište kao stvoreno za igru njihove dvije djevojčice, pregršt prostora na otvorenom za uživanje u lijepom vremenu i privlačan interijer koji osvaja.





Sama kuća djelo je arhitekta Martina Friedricha koji je za ovu četveročlanu obitelj stvorio prekrasan dom od 314 četvornih metara. Podovi od ispoliranog betona, zidovi rastvoreni golemim prozorima kako bi u interijer prodiralo to više prirodnog svjetla, elegantno uređenje i impresivan arhitektonski detalj skulpturalnog spiralnog stepeništa čine ovaj prostor domom za poželjeti.




U prizemlju kuće nalaze se veliki dnevni boravak, blagovaonica i kuhinja u prozračnoj prostoriji čiji se zidovi od stakla mogu rastvoriti kako bi se unutrašnjost kuće bolje povezala s vanjskim zonama za odmor i uživanje.



Kuhinja je opremljena bijelim kuhinjskim ormarićima koji se protežu do stropa, a u tom dijelu prizemlja posebno oduševljava crni mramorni kuhinjski otok koji se pretvara u otvoreni šank za doručkovanje.





Vlasnici kuće ljubitelji su minimalizma i jednostavnosti, a kako bi sakrili većinu svojih stvari po kući su postavljeni brojni ugradbeni ormari i ormarići izrađeni po mjeri koji se stapaju s bijelim zidovima.




U većini prostorija neutralnu osnovu koju čine bijela, crna i siva boja razbijaju pastelne boje poput ružičaste ili pak upečatljiva tirkizna i zagasita plava. Time se stvara dojam razigranosti i svježine, a obična kuća pretvara se u pravi dom!


Izvor: Homes To Love

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:18