COOL MJESTO

Otvoren atraktivan Tattoorroom u Petračićevoj ulici 15 na zagrebačkoj Trešnjevci 

Moderni boho salon za one koji znaju što je fora tetovaža. Veliko bilje je iz kina Europe! Matea, koja je s Ivanom vlasnica salona, imala je sreće - sjedila je na kavi u foajeu prije samog zatvaranja i preuređenja kina kada su dečki iznosili dvije goleme biljke i nisu znali što s njima... 

Na zagrebačkoj Trešnjevci ovih je dana otvoren Tattoorroom u Petračićevoj 15, koji u izlogu ima stolicu za tetoviranje pa i prolaznici mogu svjedočiti njihovu nastanku.

Ni interijer nije tipična, stereotipna izgleda kakav bi se očekivao na takvim mjestima. Kako sama ulica nije prometna i intimna je, trenutak u kojem netko njome prolazi i ugleda nesvakidašnji prizor stvara mu dojam nekog čudesnog otkrića.

Ovdje tattoo umjetnik Ivan Leš stvara svoje posebne tetovaže u dotwork i blackwork tehnici. Njegove su tetovaže uglavnom nadrealnih motiva, kao što je svemirac koji drži ruku sa znakom peace, a sve su custom dizajn, odnosno rađene po narudžbi.

Prostor je u boho stilu, ali smo poštovali i učenje Le Corbusiera, kod kojeg je sve lebdjelo na nogicama, kažu vlasnici salona

DVA BICIKLA NA ZIDU

- Tetoviranje je evoluiralo pa se više ne traže samo natpisi, tribal slike i slično. Sve se više želi da je tetovaža estetski lijepa i s neuobičajenim, unikatnim motivima - kaže Ivan Leš, kojemu je zaštitni znak zub.

Studio je otvorio sa svojom djevojkom Mateom Bakarić, koja je menadžerica, a oboje su završili studij krajobrazne arhitekture na Agronomskom fakultetu. Kad se pojavio Instagram pa se moglo zaviriti na cool profile trgovina i kreativnih osoba po svijetu, mnoge je od nas oduševio američki boho stil uređenja prostora i lifestyle. Takav je i interijer Tattoorrooma, mogli bismo ga nazvati - minimalistički boho, odnosno boho u modernoj verziji koji je ponešto prigušeniji. I profili vlasnika Tattoorrooma upravo su u tom ležernom svjetskom stilu, Matein @oprrosti i Ivanov @korovles zasluženo imaju velik broj pratitelja.

- Uredili smo prostor u boho stilu, ali smo poštovali i učenje Le Corbusiera, kod kojeg je sve lebdjelo na nogicama - smije se Matea.

U interijeru ima bilja, drva, velikih rogova, kože, krzna, tepiha, jastučića, dekica... No, kao prvo, za opći dojam nije nebitno da se studio nalazi u novogradnji i novom uličnom lokalu. Već na ulazu osjeti se topla atmosfera suvremenog dnevnog boravka. Ovdje je recepcija s velikim drvenim stolom od masivnih hrastovih greda starih 150 godina za dio radne plohe, a koji “lebdi” na tankim kovanim nogama. Napravio ga je Ivanov otac. To je Mateino radno mjesto. Na zidu s jedne strane prostora vise dva bicikla vlasnika. S druge strane je udoban kauč koji su sami napravili, preko kojeg je veliki Verkin monstera jastuk. Luster, ogledalo i tepih su iz Ikee. Tu je i niski stolić te na zidu galerija Ivanovih tetovaža.

- Složili smo crteže tetovaža na reciklirane papire, a okviri - letvice su od suhih grančica drveća tu iz susjednog parka - kaže Matea.

U središnjoj prostoriji iza velikih staklenih i kovanih vrata koja je za ovaj prostor izradio EGLE design nalazimo komodu marke Jysk, u kojoj Ivan drži svoj pribor, desno je izlog s foteljom za tetoviranje, a lijevo prostor za još jednu moguću stolicu za tetoviranje.

- Želja mi je zaposliti nekoga tko bi radio u boji i realizam - kaže on.

U prizemlju je i sanitarni čvor. Penjemo se na galeriju, gdje je još jedan prostor za uživanje - mala kuhinja odnosno druga čekaonica te potom u zasebnom prostoru stol za tetoviranje za one koji žele intimu prilikom izrade. Ovdje je i stol za crtanje i konzultacije kod Ivana Leša na kojem kreira “custom design” tetovaže. Čitav je prostor ležeran i prozračan. Pod je od lijevanog betona Terra Sol u žutom tonu, a adaptaciju je izvela Marsan gradnja.

ZARADIO U AMERICI

Posebno su nas oduševile biljke kojih ima posvuda, a neke su i prilično visoke i raskošne kao benjamin, fikus i monstera.

- To je veliko bilje iz Kina Europe! Imala sam sreće, sjedila sam na kavi u foajeu prije samog zatvaranja i preuređenja kina kada su dečki iznosili dvije goleme biljke i pitali se kuda će s njima. Jedan me pogledao i pitao: “Mala, želiš li ih ti?”...Tako se poklopilo, inače bismo ih morali kupovati - kaže Matea.

Bilo je još dobrih okolnosti.

- Frend nam je donio rogove jelena koje je dobio od djeda lovca - dodaje Ivan, koji je počeo raditi tetovaže prije sedam godina za vrijeme studija krajobrazne arhitekture, prvo na sebi i prijateljima. Potom se i drugima svidjelo što radi i tako je sve počelo. Financijska sredstva za ostvarenje svog sna skupljali su godinu dana, dio je Ivan zaradio radeći u Americi, a opremu je kupio poticajima za samozapošljavanje.

Prostor na galeriji gdje Ivan Leš crta u svom stilu ‘custom design’ tetovaže prema željema klijenata, tu se može doći i na konzultacije

Pokrenuli su i novi Instagram profil @tattoorroom.

Foto: Neja Markičević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:29