Zaigrani minimalizam

Pogledajte kako je obitelj Terzić preuredila stan površine 44 kvadrata u Zagrebu!

Posjetili smo moderni apartman za kratkoročni najam naziva Time Off u Zagrebu

U zgradi sagrađenoj prije nešto više od sto godina, na zagrebačkoj Savskoj cesti, otprilike na pola puta od glavnog gradskog trga i obale rijeke Save, nedavno je otvoren novi, moderan apartman namijenjen kratkoročnom najmu.

Riječ je o apartmanu površine 44 četvorna metra pod nazivom Time Off, u vlasništvu obitelji Terzić iz Zagreba.

- Kako smo napokon otplatili stambeni kredit za obiteljski stan, odlučili smo se za ovu investiciju i dodatnu djelatnost kojom se bavimo uz osnovna zanimanja, a u perspektivi i da osiguramo stambeni prostor za jednu od kćeri - kaže obitelj Terzić i dodaje kako je ovo njihov prvi apartman za kratkoročni najam, a sami su ga u potpunosti preuredili i prenamijenili.

Naime, posljednjih 30-ak godina u današnjem je apartmanu bio ured knjigovodstvenog servisa, a kupljen je u prilično zapuštenom stanju te mu je bila prijeko potrebna temeljita adaptacija.

VISOKI STROPOVI

- Kako je zgrada sagrađena 1915. godine, poput većine objekata građenih u to vrijeme ima sve zidove debljine oko 60 cm i visinu stropa oko 345 cm. Ta činjenica bila je ograničavajući faktor glede rušenja pregradnih zidova i izmjene rasporeda stana te je utjecala na to da raspoloživi budžet iskoristimo na kompletnu zamjenu vodovodnih i električnih instalacija te sanaciju podova i zamjenu parketa laminatom. Naravno, rekonstruiran je kompletan sanitarni čvor, a obnovljena je i instalacija centralnog grijanja te je postavljen klima-uređaj. U skladu s tim pribavljeni su svi novi atesti za instalacije i uređaje - kažu vlasnici i dodaju da su kupnja nekretnine na toj lokaciji te kasnija adaptacija bili ciljani s obzirom na to da su planirali baviti se kratkoročnim najmom apartmana turistima.

- Namjera nam je bila stvoriti urbani komforan apartman namijenjen turistima i poslovnim ljudima koji posjećuju Zagreb, a koji će biti kompletno opremljen i imati sve što je potrebno za ugodan boravak, opuštanje i odmor... Tako apartman svojim izgledom opušta, a boravak u Zagrebu čini bogatijim i ljepšim. Sadržajem apartmana i uslugom koja se pruža predstavlja vrhunski uslužni kompleks, u kategorizaciji ocijenjen s četiri zvjezdice - kažu te dodaju da je arhitektonsko i interijersko rješenje apartmana bilo da bude jedinstven, ali i prepoznatljiv po svim nužnim parametrima za boravak u ugodnom ambijentu. Sinteza različitosti je vidljiva i u ostalim segmentima, spoj prirodnog okruženja i dizajna, minimalizma i topline, ozbiljnosti i zaigranosti...

KREVET U BORAVKU

Apartman se sastoji od ulaznog pretprostora, sanitarnog čvora, kuhinje s blagovaonicom uz koju je i sofa za kraći odmor te dnevnog boravka u sklopu kojeg je spavaća soba. Apartman ima i parkirno mjesto u dvorištu te ostavu za bicikle u podrumu, koji se ustupaju gostima. Prostorom dominira bijela boja, koja ga vizualno otvara i stvara dojam prozračnosti, a tu nadrealnu bjelinu razbijaju petrolej, zeleni i bež segmenti inspirirani trendovima, koji su ujedno postali i zaštitni znak apartmana, a protežu se i kroz čitav interijerski dio, u formi detalja raznih boja i oblika.

- Trendovskom tirkiznom bojom nastojali smo oplemeniti prostor te ga učiniti opuštajućim za posjetitelje apartmana. Kompletan namještaj i oprema apartmana su novi, a kupovali smo isključivo namještaj hrvatskih proizvođača - kažu vlasnici.

IZVOĐENJE RADOVA

Dodaju da su tijekom izvođenja građevinskih radova imali namjeru izbjeći svoj preveliki angažman pa su kompletnu građevinsku adaptaciju dogovorili s jednom građevinskom tvrtkom, no ubrzo su uvidjeli da se potvrđuje pravilo da vlasnik i investitor, kako bi bio siguran u kvalitetu izvedenih radova i poštovanje dogovorenih rokova za dovršetak radova, mora biti svakodnevno prisutan u objektu te sudjelovati u tijeku radova.

- Na taj smo način bili prisiljeni obnoviti građevinska znanja i psihologiju razmišljanja djelatnika građevinske struke - napominju. Ipak, na kraju su zadovoljni rezultatom, kao i njihovi gosti.

- Zapravo smo počašćeni jer nas gosti nerijetko pitaju tko nam je dizajnirao apartman. Također, često napomenu da je boravak u apartmanu opuštajući, tako da gotovo svakog dana dobivamo potvrdu da smo u potpunosti uspjeli u namjeri da stvorimo mjesto ugodnog boravka, opuštanja i odmora. Našu smo namjeru, nadam se, zaokružili nazivom apartmana Time Off, što u prijevodu znači “odmor” - zaključuju.

Foto: Siniša Uštulica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 11:10