MAKEOVER KOJI MAMI UZDAHE

Pogledajte kako je zastarjela kuhinja uređenjem postala moderna i prostrana

 My Domaine/Stoffer Photography
Danas vas donosimo fantastične rezultate preuređenja nekad zastarjele kuhinje koja je naprosto žudila za transformacijom

Kuhinja je jedna od onih prostorija u domu za koje je često potrebno izdvojiti najveći budžet kada je riječ o njezinom preuređenju. Međutim, i uz relativno male troškove moguće je doći do velike transformacije kuhinjskog prostora, a upravo vas u jednu takvu kuhinju vodimo danas.

- U ovu se sumornu, staromodnu kuhinju iz 70-ih godina nije mnogo ulagalo, a sa smeđim ormarićima, pločama od laminata te zastarjelim kuhinjskim otokom bila je sve, samo ne estetski privlačna - rekla je američka dizajnerica interijera Tiffany Brooks za portal My Domaine.com.

Velika peteročlana obitelj je trebala više prostora, novu organizaciju prostorije i novi tlocrt. Dizajnerica je uklonila zid između dijela kuhinje i šanka i postavila otok pa sada kuhinja izgleda veće i prostranije, a šank koji se sada koristi kao blagovaonski stol može komotno primiti šest osoba.

- U kuhinji smo promijenili stare kuhinjske elemente i pločice zamijenili s bambusom, materijalom izuzetno otpornim na ogrebotine. Nabavljeni su i novi kuhinjski uređaji od nehrđajućeg čelika koji lijepo pristaju uređenju - nabraja dizajnerica koja je u kuhinju unijela mnoge promjene.

Nijanse sive, crne i bijele boje prostoru daju odvažan i moderan osjećaj. Tu su i ormarići čistih linija koji su elegantni, dok bijela kvarcna radna ploha izvrsno pristaje uz sive kuhinjske elemente.

U ovom primjeru adaptacija kuhinje nije uključivala grube građevinske radove.

Foto: Tiffany Brooks, Stoffer Photography

Izvor: My Domaine.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 23:23