70 M2 OTMJENOG IZGLEDA

Muški stan za poželjeti

 

Volimo dobro dizajnirane stanove bez obzira da li se radi o uređenju za nju, njega, ili pak obitelj, a najviše volimo interijere koji imaju zanimljiva dizajnerska rješenja. Upravo je takav stan iz današnjeg članka koji vam predstavljamo. Otmjen izgled i bezvremenska elegancija najbolje ga opisuju, a izvrsna suradnja između vlasnika i arhitekata studija FORMATIV rezultirala je ovim iznimno atraktivnim prostorom originalnog tlocrta veličine 70 četvornih metara, koji obiluje praktičnim rješenjima, čineći ga pravim dizajnerskim biserom vrijednim pažnje.

Uređen je prema želji vlasnika u prepoznatljivom i nama vrlo dragom modernističkom duhu, stilu iz sredine prošlog stoljeća. U stanu prevladavaju tamne boje: siva, crna i smeđa, koje izvrsno funkcioniraju s veličinom prozora. Moćni, čvrsti i bezvremenski materijali stovarili su ovdje estetski i elegantan prostor, dok su detaljima izrađenim u drvu oraha arhitekti osigurali potrebnu toplinu. Iako stan obiluje dizajnerskim komadima namještaja i detaljima, oni apsolutno ne preplavljuju cjelinu. Naprotiv, oni su savršeni dodatak ukupnom uređenju, a upravo tako zamišljamo pravi muški dom.

Osim toga, ovaj je projekt primjer iznimno funkcionalnog tlocrta podijeljenog u dva dijela: dnevnu i privatnu zonu. Spavaća soba je prijelazna soba sa zatvorenim ulazom iza kuhinje. Zahvaljujući tomu, imamo 3 sobe smještene u jednoj osi: spavaću sobu - kupaonicu - i ugradbeni ormar na kraju, što je bilo vrlo hrabro, ali i vrlo logično rješenje. Kao što ste vjerojatno primijetili, vlasnik ima prilično veliku zbirku umjetnina, koju je sam odabrao, a savršeno se uklopila u uređenje, dodajući originalni karakter cjelini.

Minimalistički uređena kupaonica smještena je na ulazu manje terase, a materijali i detalji koji su korišteni stvaraju atmosferu harmonije i privatnosti. U njoj nema nepotrebnih predmeta, sve je promišljeno i personalizirano.

Foto: Paweł Mądry

Izvor: Studio FORMATIV

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:23