Impresivan dom za najam

Predivan stan u centru grada

 

U ukrajinskom gradu Odesa pronašli smo ovaj elegantni mali stan površine svega 17,3 četvornih metara koji se nalazi u staroj zgradi u samom centru grada, a pretvoren je u savršeni prostor za život samca ili studenta.


Njegov dizajn potpisuje tvrtka Fateeva Design koja je po želji vlasnika napravila raspored s fokusom na dovoljno prostora za udobno spavanje i rad. U stanu se nalaze još i praktična kuhinja, hodnik s ormarom i mala kupaonica. Iako je malog tlocrta, jedino što u stanu zapravo nedostaje je tipični boravak, no kutak za spavanje preuzima tu ulogu s televizorom postavljenim na zid i dovoljno mjesta za udobno sjedenje.




Sve su zone postavljene uz tik uz zidove stana, a za njegovo uređenje odabrana je neutralna paleta boja kako namještaj ne bi funkcionirao kao kradljivac prostora. Tako je, primjerice, krevet postavljen na platformu u kojoj se nalaze duboke ladice za odlaganje odjeće, a koja funkcionira i kao noćni ormarić.



Radni stol pretvara se u radnu plohu kuhinje koja se proteže uz bočni zid i opremljena je donjim elementima bež boje i plohom od tamnijeg drva.





Kupaonica je mala, ali je obložena ogledalima pa se doima puno prostranijom. Pažnju privlači kombinacija pločica koje imitiraju drvo te klasičnih bijelim pločica četvrtastog oblika. U kupaonicu je ugrađena tuš kabina bez okvira pa se tako doima gotovo nevidljivom, što dodatno stvara dojam većeg prostora. Koliko odličnih rješenja u tako malo prostora!

Izvor: Home Adore

Foto: Andrey Avdeenko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 10:39