Casa Ibiza

Predivno utočište mlade obitelji

 

Dizajn ove moderne vile naziva Casa Ibiza na istoimenom otoku u Španjolskoj potpisuje poznati dvojac iz španjolskog studija Alfons & Damian, a projektirana je za mladu obitelj koja živi u velikom gradu. Glavna želja vlasnika bila uređenje vile s obzirom na lokalnu tradiciju, ali u skladu sa suvremenim stilom, otvorenim prostorima i jednostavnim namještajem. Kao rezultat toga, nastao je toplo i ugodan prostor, koji je istovremeno vrlo šik i trendi.

Okružena borovom šumom i smještena blizu mora, Casa Ibiza obiluje vanjskim terasama i prostorima za relaksaciju. Praktična, ugodna i iznimno lijepa prostire se na dvije etaže s unutarnjim vrtom koji uvodi svjetlost u prostor.

Kuća je lišena svih suvišnih pregrada i gotovo je bez vrata, kako bi vlasnici mogu uživati ​​u prirodnom svjetlu.

Otvoreni izduženi tlocrt prizemlja s kaminom, bijelim zidovima i visokim drvenim stropom povezan je sa stolom, dnevnim boravkom i blagovaonicom koja vizualno i fizički komunicira s različitim vanjskim prostorima.

Na gornjem katu, glavna je spavaća soba nešto ozbiljnije uređena s drvenim namještajem pomno osmišljenim upravo za vilu.

Foto: Eugeni Pons

Izvor: arquitecturaydiseno.es

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 16:23