TUŽNA VIJEST

Preminuo je Ingvar Kamprad osnivač Ikee

Utemeljitelj Ikee, Ingvar Kamprad preminuo je ove subote u svojoj kući u Smålandu u Švedskoj nakon kraće bolesti u 91. godini

Gotovo je nemoguće pronaći dom koji ne uključuje barem jedan predmet iz Ikee, i to zahvaljujući njezinom utemeljitelju Ingvaru Kampradu. Tvrtku je utemeljio u dobi od 17 godina na obiteljskom gospodarstvu u Smålandu, te ju je razvio u sveprisutnu marku kakvu danas poznajemo.

U priopćenju za medije Ikea opisuje Kamparda kao "velikog poduzetnika s karakterom tipičnim za južnu Švedsku - vrijednog i tvrdoglavog, s puno topline i razigranim sjajem u oku."

Unatoč tome što nije imao operativnu ulogu u tvrtki od 1988. godine, Kamprad je ostao prisutan kao viši savjetnik i dijelio svoje znanje i energiju s kolegama u Ikei. „Radio je sve do samog kraja života, ostajući vjeran svom motu da većinu stvari još treba napraviti", stoji u priopćenju.

"Žalosni smo zbog gubitka našeg utemeljitelja i dragog prijatelja Ingvara. Njegovom nasljeđu i vizija - stvaranje boljeg svakodnevnog život za mnogo ljudi - vodit će nas i dalje i nadahnjivati", izjavio je Jesper Brodin, predsjednik Uprave i predsjednik Grupe IKEA.

Foto: IKEA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 22:30