Beton, drvo i neutralne boje

Preobrazba starog i dotrajalog uredskog prostora u topli dom

 

Atraktivan stan na fotografijama rezultat je odličnog projekta renovacije koji potpisuju arhitekti iz tvrtke Dröm Living, a nalazi se u prekrasnoj i sunčanoj Barceloni. Cilj renovacije bio je preobraziti stari i dotrajali uredski prostor u topli dom u skladu sa željama i očekivanjima novih vlasnika, otvoriti ga kako bi bio što prozračniji te pustiti u njega što više prirodnog svjetla.



Promjene u prostoru obuhvaćale su novi raspored prostorija, povezivanje otvorene kuhinje s blagovaonicom i dnevnim boravkom te odvajanje spavaće sobe s kupaonicom pomoću velike pregrade. Time je dobivena podjela stana na dnevne i noćne zone, odnosno javne i privatne prostore. Sama pregrada iskorištena je za ugradnju velikih ormara koji se protežu od poda do stropa sa strane hodnika i spavaće sobe, dok su u dnevnom boravku u nju ugrađeni kamin i televizor.



Prekrasne meke tkanine, nježne neutralne boje, prirodni materijali poput drva i ratana s izražajnom teksturom protežu se kroz cijeli stan, a drvo kao element nije rezervirano samo za pokrivanje podova nego je upotrijebljeno i za oblaganje šanka.




Pojedini zidovi u stanu imaju efekt betona, što unosi u prostor industrijski šarm i stvara protutežu bjelini prostora. Cijeli stan jednostavno je uređen i skladno osmišljen, predstavlja lijep prizor i upravo je zbog svoje minimalističke estetike divno mjesto za život.



Izvor: Revista AD

Foto: Nestor Marchador

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:46