Prozračan stan za dnevni najam s izlazom na vrt u centru grada

Prozračan stan u centru Zagreba

36 kvadrata funkcionalnog prostora s izlazom na vrt

Kompletnom obnovom derutnog prostora u zgradi građenoj 1930. dobiven je potpuno funkcionalan apartman od 36 kvadrata kategoriziran s 3 zvjezdice.

U tipičnoj staroj zagrebačkoj zgradi građenoj 1930. godine i smještenoj u Stančićevoj ulici nadomak Krešimirova trga, prije dvije godine je u potpunosti adaptiran i uređen stan površine 36 kvadrata, te ulazni haustor. Ideja je bila, od prostora u gotovo ruševnom stanju, dobiti ugodan apartman za dnevni najam posjetitelja Zagreba, te postići dojam doma čak i kada ste daleko od kuće.

– Stan je smješten u razizemlju zgrade, dakle njegovi podovi su u razini zemlje te je orijentiran na južnu stranu, a visina njegovih stropova je 3 metra. Sastoji se od predvorja i kuhinje, dvije spavaće sobe, kupaonice s toaletom i još jednog toaleta, a njegova najveća posebnost je izlaz na prekrasan i miran vrt. Pripada mu i uređena podrumska prostorija od 10-ak četvornih metara – pojasnila je vlasnica prema čijoj ideji je stan u potpunosti uređen i opremljen. Uređenje životnih prostora za nju i inače predstavlja veliko zadovoljstvo te je do sada samostalno uredila nekoliko stanova i kuća, a u jednoj od njih je trenutno smještena francuska ambasada u Ljubljani.

Kako je cilj bio postići što prozračniji prostor, u njemu sada prevladava bijela boja osvježena crvenim i plavim detaljima, a materijali su uglavnom prirodni te dominira drvo. Ispred samog ulaza u stan nalazi se simpatični plavi ormarić za cipele izrađen po mjeri, koji je pod ključem, dok su u ulaznom prostoru površine skoro 11 kvadrata smješteni svijetla kuhinja i šank s visokim stolcima.
– Iznad šanka, koji zamjenjuje blagovaonski stol i služi za objede, smjestili smo školsku ploču, te rasporedili crveni tepih na pod i objesili teglice s biljkama na bočni zid kako bi prostoru ispunjenom nebojama udahnuli malo topline – napomenula je vlasnica.

Na ovaj prostor nadovezuju se dvije spavaće sobe te kupaonica čiji su zidovi opločeni bijelim, a pod pločicama koje imitiraju tamniji kamen. Manja spavaća soba s dva ležaja i pogledom na vrt opremljena je bijelim namještajem, a upotpunjena plavim detaljima na zidovima i posteljini.

Isti odabir boja ponavlja se i u većoj sobi koja po potrebi može poslužiti kao dnevni boravak ili pak spavaća soba za još dvije osobe. Ona je opremljena i zasebnim toaletom, a iz nje se izlazi u vrt. – Miran vrt prostire se na otprilike 30 četvornih metara. Prepun je zelenila te je stoga ova mala i mirna zelena oaza u centru grada najveći bonus nekretnine. Kako je natkriven, u njemu se može uživati čak i za vrijeme kiše. U njega smo smjestili roštilj, a ima i dovoljno prostora koji je idealan za primjerice stolni tenis ili stolni nogomet – kazala je vlasnica stana koja je pazila i na sve tehničke detalje prilikom opremanja.

Tako ovaj apartman s tri zvjezdice ima klimu, telefonski priključak, kabelsku televiziju te sva odvojena brojila za režije i ventil koji osigurava prostor u slučaju velike poplave, a ugrađena je i kvalitetna PVC stolarija zbog što bolje izolacije.

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:29