moderno stanovanje

Razigrani stan od 74m2

Dizajn ovog stana od 74 četvorna metra prostora potpisuju ukrajinski arhitekti Slava Balbek i Anna Riabova. Prostrani stan na fotografijama nalazi se u Kijevu i ima brojna odlična obilježja industrijskog stila uređenja. Od crvene opeke na zidovima, ugradbene kuhinje s elementima od nehrđajućeg čelika pa sve do detalja tamnih boja, stan na fotografijama upečatljiv je prostor u kojem su se arhitekti poigrali rasporedom prostora i stvorili dinamičan interijer koji krije nekoliko iznenađenja.








Glavna prostorija duga je i velika što je iskorišteno za stvaranje nekoliko tipičnih zona. Prostorija počinje kutkom u kojem je smješten glasovir uz koji su i dvije sive fotelje. Zona se potom pretvara u klasični dnevni boravak kojim dominira velika tamnozelena kutna garnitura. Cijeli prostor za druženje dodatno je definiran tepihom s uzrokom. Iduća zona u prostoriji je blagovaonica logično smještena kraj kuhinje.


Kuhinja je zanimljiva jer se sastoji od kombinacije bijelih ugradbenih ormarića i industrijskih kuhinjskih elemenata od nehrđajućeg čelika.

Jedno od spomenutih iznenađenja mala je soba izgrađena iznad kuhinje do koje se dolazi jednostavnim metalnim stepenicama.


Ta mala zabavna prostorija s krevetom uređena je pastelnim bojama i ženstvenim uzorkom te je razigrani prostor za dijete.




Spavaća soba vizualno je s ostatkom prostora povezana pomoću boje, i to tamnozelene, koja se u boravku javlja na kauču, a u spavaćoj je sobi iskorištena za bojanje poda i drvene platforme na kojoj se nalazi bračni krevet. Kraj kreveta smještenog u niši s prozorom nalazi se i odlično izveden veliki ugradbeni ormar koji nalikuje na klasični bijeli zid. Dio spavaće sobe zauzima i tuš kabina te odličan masivni umivaonik koji privlači pozornost.

Izvor: Behance

Foto: Slava Balbek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:06