Restorana i bara Mezzanave

Poznati restoran u Dubrovniku proširio je ponudu i postao bar
Profil
Naziv mjesta:
Mezzanave Restaurant&Bar
Adresa:
Ante Starčevića 24, Dubrovnik
Radno vrijeme:
pon-sub od 7 do 23, ned od 10 do 23
Raspon cijena:
kava 7 kn, sok 12 kn, marenda (gablec) 35 kn

Restoran Mezzanave donio je u poslovni dio Dubrovnika dašak zabavne dimenzije i vrlo brzo postao omiljeno mjesto za kratki predah. Svoju ponudu su neprestano nadopunjavali da bi prije nekoliko mjeseci u prizemlju restorana otvorili i moderni caffe bar u kojem je dozvoljeno pušenje.

Nalazi se u novosagrađenoj zgradi Atlantske plovidbe, a vlasnici kažu da kao pravi putnički brod posjetiteljima nudi raznovrsnu kuhinju – spoj tradicionalne i moderne, međunarodne kuhinje, brze, ali Nalazi se u novosagrađenoj zgradi Atlantske plovidbe, a vlasnici kažu da kao pravi putnički brod posjetiteljima nudi raznovrsnu kuhinju – spoj tradicionalne i moderne, međunarodne kuhinje, brze, ali i slow food ponude. Osmišljena je cijela priča oko novog kafića, koji je idealna zimska zamjena za sunčane ljetne terase.i slow food ponude. Osmišljena je cijela priča oko novog kafića, koji je idealna zimska zamjena za sunčane ljetne terase.

– S obzirom na poziciju u središtu restorana Mezzanave, s jedne strane je velika vanjska terasa, s druge je glavni dio restorana, a s treće su još dvije manje terase, čime café bar simbolično predstavlja komandni most čitavog objekta – otkrivaju iz Mezzanavea.

Tako je Mezzanave svojevrsni 5 u 1 jer spaja ala carte, jela s roštilja, pizze, domaće slastice i vrhunski caffe bar. Posebna pažnja posvećuje se kvaliteti, a restoran i bar prostiru se na čak 250 kvadrata. Prostor je uređen prema ideji vlasnika Marija Hajdarhodžića, uz asistenciju dizajnera slovenske tvrtke Grupo H. Jedan od detalja koji privlači pažnju je stari telegraf koji je pronađen na rezalištu u Francuskoj, ali je u zadnji čas spašen.

Budući da je vlasnik Mezzanavea bio kapetan čak 19 godina, odabrao je ime koje u pomorskom žargonu znači lagani vjetar u leđa. Pušenje je dozvoljeno u prostoru caffe bara, ali kako je cijeli lokal dio Atlant centra, kućni ljubimci neće moći ući unutra. Još jedna posebnost koja izdvaja Mezzanave od ostalih sličnih restorana je dostava na vrata, a ne ispred zgrade ili kuće, kao što je običaj u Dubrovniku.

– Funkcioniramo s osam motora te je 12 ljudi uključeno u rad dostave, što nas čini liderom na tom području – zadovoljno pričaju iz Mezzanavea.

Za magazin Like!: Daria Bertek

Ako vam se svidio ovaj člnak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:25