MOŽE SE...

Preslatki stančić od 36 kvadrata: Dobar raspored i pregršt retro detalja za ugodnu atmosferu

 Fastighetsbyran
Niz pametnih dizajnerskih odluka u uređenju pridonijele su tome da stan izgleda kao da je prostraniji

Mogućnost dodirivanja istovremeno dva zida na suprotnim stranama vašeg stana ne privlači svakoga, ali bilo da ih volite ili mrzite mali stanovi i malene kuće posljednjih su godina postali sve popularniji. Ova mala prebivališta predstavljaju potencijalna rješenja za trenutni eksplozivni urbani rast koji rezultira povećanom potražnjom za stanovima i rastućim cijenama najma u nekim od najvećih svjetskih gradova. Mali prostori također su ekološki prihvatljivi, nudeći učinkovito korištenje zemljišta i smanjenu potrošnju energije.

image
Fastighetsbyran
image
Fastighetsbyran

Iako nismo točno sigurni koliko bismo i sami voljeli živjeti u mikro apartmanu, moramo priznati da su nam vizualno uvijek zanimljiv. Postoji određena toplina i udobnost u sićušnim stanovima te skromnost koja je sasvim dostatna za dobar život.

image
Fastighetsbyran
image
Fastighetsbyran

Tako smo iznova pronašli jedan manji stan u Stockholmu, ali koji ima pomalo netipično urešenje za ovu zemlju. Naime, radi se od stanu od svega 36 metara četvornih koji je uređen u retro stilu koji pršti bojama.

image
Fastighetsbyran

Stan je raspoređen na ulazni hodnik, dnevni boravak u kojem je smješten i manji blagovaonski stol, minijaturna kuhinja te jednako tako skromna spavaća soba. Iako je sve u mjerilu nekako smanjeno, ovom stanu zapravo ništa ne manjka.

Niz pametnih dizajnerskih odluka u uređenju pridonijele su tome da stan izgleda kao da je prostraniji od stvarnog broja kvadrata. Jeda takva značajka je walk in ormar u samom dnevnom boravku koji je ostakljen te reflektira prostor čineći ga većim, a ujedno je dovoljno velik da je u njemu pohranjen veći dio stvari kako se ne bi stvarao nered u drugim dijelovima stana.

image
Fastighetsbyran
image
Fastighetsbyran

Odabir boja također doprinosi tom posebnom karakteru. Obično se dizajneri za male prostore odlučuju za bijelu boju koja vizualno proširuje prostor, ali ovdje to nije slučaj. Hrabra kombinacija pastelne roze te zemljanih tonova u kombinaciji s ekspresivnom smaragdnom kuhinjom ostavljaju dojam veselog i razigranog prostora u kojem je zadovoljstvo boraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2024 16:14