100 četvornih metara

Šarmantni dom mladog para

 

Na dvije etaže i 100 četvornih metara prostora nalazi se ovaj šarmantni obiteljski dom mladog para i njihove narančaste mačke, koja podjednako uživa u lijepom interijeru i u velikom dvorištu ispred kuće. Smještena u Utrechtu u Nizozemskoj ova je kuća životni prostor učiteljice Karlijn i njenog dečka Danijela.





Njeno uređenje osmislila je upravo Karlijn koja je odlučila od svog doma napraviti malu urbanu džunglu s pregršt zelenila i atraktivnih biljaka. No, jedan od najupečatljivijih detalja nisu biljke, nego plava boja koja se na brojnim mjestima javlja u prostoru.





Primjerice, u dnevnom boravku i blagovaonici pažnju privlači svijetloplava linija koja krivuda zidom i vodi pogled kroz prostoriju i svojom visinom ističe prijelaz između ove dvije zone.





Atraktivna plava korištena je i kuhinji i to u obliku kuhinjskih ormarića dok je za pločice i rubove odabrana bijela boja.



Na katu se nalazi spavaća soba koju obilježava lijepa zelena boja zida koja je i ovdje iskorištena na poseban način. Naime, u spavaćoj je sobi samo jedan zid obojen u intenzivnu boju i to ne cijelom svojom visinom nego se boja javlja na tri četvrtine zida s bijelim vrhom koji se spaja sa stropom iste nijanse.



Dodatna spavaća soba na katu trenutno ima funkciju prostranog ormara mladog para, a jednog dana prenamijenit će je u dječju ili gostinjsku sobu. Ugodan i šarmantan dom!




Izvor: Apartment Therapy

Foto: Winkie Visser

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:46