NOVI BAR

Sherlock Bar u Zagrebu za ljubitelje djela i lika Sherlocka Holmesa

Bar s vrhunskim viskijem i kvalitetnim žesticama prodaje i prave kubanske cigare

INFOKARD

IME: Sherlock Bar
ADRESA: Trakošćanska ulica 38, Zagreb
RADNO VRIJEME: pon-ned od 7 do ponoći

TKO:

Stjepan Terzić voditelj je konobara u Sherlock Baru, a konobarenjem se počeo baviti prije nepunih 10 godina. Tada se, kao osamnaestogodišnjak, zaljubio u ugostiteljstvo "na prvu" i ubrzo je zavolio sve njegove prednosti, ali i mane. - Najviše u svome poslu volim to što sam konstantno okružen ljudima i što, uz posao, uvijek ima vremena za dobru zafrkanciju. Naravno da često ima gužve i stresa, ali kad voliš ono što radiš, onda ti ništa ne pada toliko teško - rekao nam je mladi Stjepan. Vjeruje da u Sherlocku može napredovati, a jednoga dana volio bi otvoriti i vlastiti ugostiteljski objekt.


ŠTO:

Začetnik koncepta i ideje bara inspiriranog fiktivnim detektivom Sherlockom Holmesom, mladi je zagrebački poduzetnik Marijan Šoljić koji je dugogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu odlučio prenijeti u novi projekt. - Danas su Zagreb preplavili kafići i barovi koji nude isto, uz manju razliku u cijenama. Htjeli smo Zagrepčanima ponuditi široku i raznovrsnu ponudu, nešto novo i drukčije.

Sherlock je mjesto u kojemu ćete definitivno moći popiti najbolja žestoka pića u gradu. Osim najboljih viskija, u bogatoj ponudi pića su fantastični rumovi, konjaci, džinovi, ali i odličan raspon vina. Svi oni koji žele popiti najkvalitetnija svjetska pića moći će to učiniti u Sherlocku. Upravo to je naš koncept kojim smo se vodili - objašnjavaju u Sherlocku. Dodaju da naglasak ne stavljaju isključivo na viskije, nego ponaprije na bogatu ponudu kvalitetnih pića, bila ona alkoholna ili ne. Sherlock je počeo s radom u subotu 8. rujna, a svečani event otvaranja sa SAX LIVE partyjem održao se 14. rujna.


ŠTO SE PIJE:

Posebnost Sherlock ponude vrhunski je izbor žestokih pića, ali i serviranje. U baru ističu da pripadaju rijetkom postotku (0,5 posto) ugostiteljskih objekta u Hrvatskoj koji uz piće poslužuju japanske kocke leda. Od pića se nude viskiji, rumovi, konjaci, džinovi, kokteli, vina i brojna nealkoholna pića. - Trudimo se, uz interijer, glazbu i uslugu, pružiti poseban ugođaj svim gostima - odgovorili su u Sherlocku.



ŠTO SE SLUŠA:

Glazbom nastoje pratiti steampunk interijer pa se u Sherlocku mogu čuti zvuci jazza, soula, bluesa i R&B-a s prizvucima modernog stila. Žanrovski se ne ograničavaju pa ističu da je "sve je što je dobro dobrodošlo".



DIZAJN:

Interijer je uređen u steampunk stilu, a posebnost je svakako to što je inspiriran interijerom Sherlocka Holmesa, kao i na njegovim životom, navikama i posebnostima. - Unutar bara postoji čak i replika sobe Sherlocka Holmesa u kojoj će gosti moći sjesti i popiti omiljeno piće. Fotografije uvijek govore više od tisuću riječi, ali vjerujemo da će ljubitelji lika i djela Sherlocka Holmesa biti i više nego zadovoljni interijerom - otkrili su u Baru.

POSEBNOST PROSTORA:

Osim vrhunskih pića, glazbe i zanimljivog steampunk dizajna interijera, Sherlock se ističe bogatom ponudom kubanskih cigara koje maksimalno zaokružuju uživanje u tom jedinstvenom prostoru. Ljubitelji kubanki svakako će uživati jer su u ponudi razne vrste u širokom rasponu cijena koje će zadovoljiti sve vrste gostiju. - Smatramo da se cjelokupni koncept Sherlocka razlikuje od ostalih barova i kafića. Upravo to je naša posebnost i ono što želimo isticati. Naša vrata otvorena su svima. Gosti će u Sherlocku moći uživati u omiljenoj jutarnjoj kavi, limunadi ili cijeđenom soku, ali i u posebnim pićima koja se ne mogu popiti svugdje. Iz tog razloga, ponuda može zadovoljiti sve one od 7 do 77, bili oni poslovnjaci, studenti, obiteljski ljudi i drugi - zaključili su u Sherlocku.

Foto: Berislava Picek / Hanza Media

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:41