- Info:
- Sherry’s Wines & Bites
- Adresa:
- Ilica 73, u dvorištu
- Radno vrijeme:
- ned - uto od 8 do 24 sata, sri - sub od 8 do 02 sata
Sherry’s Coffee&Wine Lab proširio je svoju ponudu i sada posluje na novoj lokaciji kao Sherry’s Wines & Bites u dvorištu Ilice 73. Vlasnica Ivana Šeremet opisuje ga kao mjesto na kojem se sve vrti oko dobre hrane, vina i glazbe. Ono što posebno ističu kao veliku prednost je njihovo radno vrijeme. – Kod nas delicije iz kuhinje talijanskog chefa Gregoria Mannuccia možete pojesti sve do kraja radnog vremena, što znači od nedjelje do utorka do ponoći, a ostalim danima do 2 sata iza ponoći. To nažalost nitko u Zagrebu ne nudi, a u Sherry’su se pokazalo kao pun pogodak, pa tako kad sljedeći put izađete iz kina, kazališta ili s nekog dobrog koncerta, napokon možete umjesto bureka ili sendviča pojesti tartar od lososa sa soja sosom, sezamovim uljem, beef tartar spicy bruschettu, kozice u pivskoj tempuri, tortilu indian style, hladnu juhu od krastavaca, jogurta i mente, pork ili black angus short ribs ili Trippa ala Fiorentina – nabrojala je vlasnica samo dio ukusne ponude i dodala kako uskoro uvode i doručak koji će se također moći konzumirati kroz cijelo radno vrijeme restorana.
Veliko iskustvo i strast glavnog kuhara Mannuccija za raznim kuhinjama bile su presudne da Sherry’s nema tvrdi koncept ili smjer kuhinje, već se isti prilagođava na dnevnoj bazi, ovisno o njegovoj inspiraciji, sezoni namirnica i tome što je taj dan našao na tržnici. – Kuha za naše goste, baš kako bi kuhao za sebe doma. Trenutno imamo nešto kraću stalnu kartu jela, a svaki dan nudimo tri do pet dnevnih jela. Namirnice nabavljamo od provjerenih malih obrta ili na gradskim tržnicama – kazala je Ivana Šeremet prema čijem je nadimku ali i njezinom omiljenom španjolskom vinu restoran i dobio ime. U ponudi je i širok izbor hrvatskih i stranih vina, a izbor vina na čaše se redovno mijenja kako bi gosti mogli isprobati što više novih okusa.
Osim svega toga, uveli su i domaće craft točeno pivo Nova runda, zatim kavu hrvatskog brenda Cogito Coffee, te izbor žestokih pića i par koktela koje je potpisao Marin Nekić. Restoran se prostire na 220 četvornih metara uz 100 kvadrata terase s ukupno 120 sjedećih mjesta. Prostor je uređen prema ideji vlasnice uz pomoć troje mladih dizajnera s Arhitektonskog fakulteta: Marije Ružić, Ivana Vukmanića i Marija Dobrečevića. – Htjeli smo postići da stari gosti prepoznaju topli i srdačan Sherry’s, ali smo uveli i malo boja i neke otmjenije detalje poput zlatnog stropa i zlatnog klavira. Kombinacija opuštenog, ali otmjenijeg interijera – opisala je Šeremet. Osim standardne ponude planiraju organizirati degustacijske večeri s vinarima, food & beer pairing degustacije, ali i brojne nastupe bendova i DJ-eva na svojoj bini u sklopu Summer garden programa.
Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!


Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....