Mjesto na kojem se uživa u prirodi

Skijaška rezidencija među planinama koja oduzima dah

 

Zagriženi skijaši sigurno znaju koliko je važno prilikom uživanja u ovoj omiljenoj zimskoj aktivnosti imati udoban i atraktivan smještaj. Danas vas vodimo u atraktivnu rezidenciju naziva Ski on Home u Kaliforniji.

Projekt potpisuje arhitektonski studio Strawn+Sierralta koji kažu kako im je cilj bio osmisliti izvanrednu vikendicu na jezeru Tahoe koja posjeduje izgled udobne skijaške kolibe, a energiju planinske kuće koja čini da se svatko tko u njoj boravi osjeća sjajno. Rezultat njihove vizije je privatna skijaška rezidencija koja vanjskim izgledom osvaja sve koji se nađu u njenoj blizini.

Naime, djelomično podsjeća na svemirski brod i to najviše u vremenu nakon zalaska sunca. Vlasnici ove skijaške kolibe su bračni par, inače strastveni avanturisti, koji su dugo sanjali da imaju ovakav tip kuće. Kažu, željeli su dom koji će odražavati njihov životni stil. Arhitekti upozoravaju kako kuća nije standardna kuća za klasičnu obitelj, već je riječ o adresi na kojoj ćete uživati s obitelji i prijateljima i mjesto na kojem ćete svim čulima uživati u ljepotama prirode.

Ski Home je, nadalje, jednim dijelom ugrađen u planinu što mu daje čar, a svi posjetitelji mogu joj pristupiti s tri strane. Planina također osigurava prirodnu zaštitu od lavina. Kuća sadrži spavaće sobe, kuhinju, sobu za vešeraj, terase, garažu... Baš sve poput obične kuće. No ono što je izdvaja jest ogromna ski soba u središtu kuće čiji su zračni topli podovi prekriveni recikliranom gumom kako bi se izbjegla oštećenja i osigurao pod od snijega koji ulazi zajedno sa skijama.

Foto: strawnsierralta.com, Diego Sierralta-Leon

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 05:09