MALI STAN

Stan mladog para prije i poslije uređenja

 

Kako od malog mračnog stana bez dovoljno dnevnog svjetla s nefunkcionalnim rasporedom stvoriti prozračan i moderan dom u kojem će vlasnici, mladi par moći ugodno živjeti saznajte na primjeru koji slijedi. Dizajnerica interijera Annby Lin iz A Lentil Design studija nije imala nimalo jednostavan zadatak, jer je morala dramatično izmijeniti postojeći tlocrt i od dvosobnog stana veličine svega 33 četvorna metra dobiti novi svijetli prostor ugodan za život i druženje.

Uklanjanjem zidova stvoren je osjećaj većeg prostora, a izvorna druga spavaća soba pretvorena je u dnevni boravak, koji više odgovara trenutnim potrebama vlasnika. Niša u zidu poslužila je za smještaj polica za knjige s čime se uštedjelo na prostoru, dok je u uskom podnožju ostalo dovoljno mjesta za smještaj kauča i stolića. U stanu je iskorišten svaki slobodni kutak za smještaj stvari pa čak i ispod malog stepeništa koje vodi u potkrovlje u kojem je sada spavaća soba za goste.

Na sreću vlasnika, dostatna visina zidova omogućila je izgradnju potkrovne konstrukcije odmah iznad ulaza u kojem je sada prostor za pohranu stvari. Vlasnici sada direktno ulaze u dnevni boravak, koji ima malu kuhinju i stol za dvije osobe.

 

 

Kako je izgledao stan prije, možete pogledati u nastavku.

 

 

Izvor: design-milk

Izdvajamo

Iz drugih medija