Jedinstveni prostor u srcu Pariza

Stan na dvije etaže

Obiteljski dom koji krije iznenađenje!

Pariški stan na trgu Place de la Madeleine koji možete pogledati na fotografijama proteže se na dvije etaže i zauzima ukupno 140 četvornih metara. Smještena na posljednja dva kata zgrade, ova posebna rezidencija nastala je objedinjavanjem čak dvanaest manjih prostorija koje su nekad služile kao sobe za poslugu. Stan koji je osmislio i uredio vlasnik, arhitekt Michael Herrman izveden je tako da zadržava karakter 200 godina stare zgrade u kojoj se nalazi, no ujedno je jedinstven prostor u srcu Pariza.


Izvorni zidovi od vapnenca i grede od hrastovine izloženi su pogledima i prizivaju šarm starih građevina, a dodatak staklenog poda i pojedinačnih izvedenih zidova stvaraju moderan i prozračan prostor. U jednom kutu stana nalazi se terasa okružena zidovima od stakla u visini od čak pet metara. Sama terasa čini se kao prostorija u unutrašnjosti i sadrži mramorni kamin, ogledalo i ukrasni luster, a golemi vertikalni vrt koji se proteže uz obje etaže unosi zelenilo i dinamiku u prostor.


U unutrašnjosti stana namještaj je suvremen s brojnim zrcalnim metalnim i staklenim površinama koje su u kontrastu s toplim drvenim elementima. Budući da stare grede funkcioniraju kao ukras u prostoru, sam je stan jednostavno uređen, bez suvišnih detalja. Pogledajte kako sve to izgleda i u našoj galeriji!


Izvor: Ateliers Michael Herrman

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:02