DA, MOGUĆE JE

Stan od 33 kvadrata koji funkcionira kao dvostruko veći

 

Pokretni, sklopivi i proširiv namještaj učinit će sobu ovog 33 četvornih metara njujorškog stana u glavnu spavaću sobu ili blagovaonicu za 10 osoba.

Graham Hill, osnivač web stranice Tree Hugger, remontirao je stan u četvrti Soho u New Yorku kao dio projekta LifeEdited, koji ima za cilj pokazati kako dizajn može učiniti puno u malom prostoru. Hill vjeruje da dom od 32,5 četvornih metra može funkcionirati kao dvostruko veći uz dobra dizajnerska rješenja. Pa pogledajmo!

Projekt nazvan LifeEdited2 je rezidencija od dvije sobe opremljene prilagodljivim namještajem koji se može reorganizirati za različite funkcije, uključujući: blagovanje, ležanje, spavanje i rad.

U prvom prostoru, bijeli modularni blokovi čine sjedišta koja se mogu postaviti u L-oblik kako bi se suočili s televizorom ili se transformirati u oblik klupe za stol. Ova mala drvena ploča također se širi kako bi se produljila i ugostila 10 osoba oko stola za blagovanje.

Slične fleksibilne značajke uključene su u susjednu sobu. Evo, dugačak stol sa zida može postati kućni ured, ili šank sa skladištem iznad. Materijal na vrhu stola koristiti se za zaštitu površine od izlijevanja.

Soba se također može pretvoriti u glavnu spavaću sobu. Krevet se spušta iz skupa bijelih ormara za skladištenje koji se protežu duž jednog od zidova, dok su vrata ormara s obje strane otvorena kako bi oblikovala noćne stoliće obložene tamnim drvetom.

Apartman je namijenjen za jedan krevet, no u dnevnom boravku se može stvoriti mjesto za drugu sobu kako bi se smjestio još jedan ležaj za goste. Zakrivljena particija oblika harmonike može se izvući i stvoriti privatnost kada je to potrebno.

Hill je izabrao jednostavnu paletu boja za stan, uključujući bijele obojene zide, hrastov parket složen u riblju kost, ormariće od oraha i mesing rasvjetu. Sivi paneli u prvoj sobi apsorbiraju zvuk i poboljšavaju akustiku.

U zasebnoj kuhinji, zid je obložen recikliranim sivim kamenom, a materijal sličan mramoru (Lithoverde) također se koristi za bazen sudopera u susjednoj kupaonici, gdje tamnosive plohe prekrivaju kompletni zid.

Reciklirani materijal jedan je od mnogih održivih značajki u projektu LifeEdited 2, uz uštedu energije. Ovaj mikro stan dizajnerov je odgovor na sve veću naseljenost velikih gradova, a za cilj ima omogućiti stanovnicima da žive veliki, sretan, pametan, zelen i pojednostavljeni život u stanu od 33 četvorna metra koji funkcionira kao dvostruko veći.

Projekt uključuje kuhinjske ormariće, podignutu "spavaću kutiju", klizni namještaj i japansku metodu organizacije.

Izvor: dezeen

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 13:03