Koji dobar stan!

Stan s možda najboljim pogledom na svijetu

 

Koji dobar stan! Odličan stan! Vau, kakav prostor! Sve to izgovaramo kada nam se svidi nečiji dom, zar ne? U istoj situaciji smo se našli i mi kada smo vidjeli stan koji vam danas želimo pokazati. Od lokacije i pogleda, preko zavidne kvadrature, pa sve do lijepo organiziranog i uređenog prostora, ovaj stan je – vau! No, krenimo redom. Iza njegova uređenja stoji francuski studio Gaspard Ronjat sa zavidnom inozemnom karijerom. Riječ je duplex stanu površine 240 četvornih metara koji je u potpunosti prilagođen potrebama i načinu života mlade švicarske obitelji koja povremeno živi u Parizu.

Stilski je usklađen s jedne strane sa zgradom u kojoj se nalazi, ali i željama vlasnika da imaju ugodan i skladan dom koji djeluje toplo i umirujuće. Stan je prošao kompletnu obnovu i uređenje koje je u konačnici rezultiralo ovako dobrim interijerom. Zatvoreni ulazni prostor otvoren je prema dnevnom boravku i velikim prozorima.

Kad je riječ o organizaciji prostora, odvojili su noćnu i dnevnu zonu, pa je tako soba uz dnevni boravak postala radna soba u finkciji gostinske kada je to potrebno, s kupaonicom i toaletom, dok je drugi noćni nivo stana odvojen za smještaj dvije spavaće sobe, kupaonice i gospodarstva.

Kupaonice su također u potpunosti redizajnirane i prilagođene potrebama i željama vlasnika s dobrom koncept rasvjetom i zidnim oblogama. Nama se osobito sviđa dnevni boravak, kojim dominira fascinantan pogled na Eiffelov toranj. Zaigranost i vedrinu u ovaj miran prostor unijele su boje, slike i detalji, a dodatni ugođaj topline daju mu hrastov pod, pomno birani tepisi i rasvjeta. Pogledajte interijer u nastavku i javite nam što mislite.

Foto: Véronique Mati

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:01