Masseria Scorcialupi

Stara seoska kuća u novom ruhu

Kada su prošlost i sadašnjost u savršenoj ravnoteži

Ova stara seoska kuća Masseria Scorcialupi smještena je na jugu Italije u regiji Cielo di Puglia, nesumnjivo jednoj od najljepših regija u Italiji. Brdovito i nadasve bajkovito područje sa šarmantnim pitoresknim selima bogate povijesti, a neke od najljepših plaža nalaze se upravo ovdje.

Kuća Masseria Scorcialupi je uronjena u krajolik Salento, kojeg karakteriziraju maslinici, vinogradi, mediteranska vegetacija i prekrasne plaže Jonskog mora. Vlasnici su nekadašnju seosku kuću pretvorili u fascinantnu ladanjsku kuću s 3 apartmana. Apartmani se također mogu iznajmiti zajedno, nudeći ekskluzivnu destinaciju za odmor za manje ili veće grupe s potpunom privatnošću.

Masseria Scorcialupi zrači apulskim šarmom te je također optimalno opremljen za ugodan odmor. Jednostavni predmeti iz svakodnevnog života, kao što su antički vrtni alati, ukusno su pretvoreni u mala umjetnička djela koja upotpunjuju već impresivan interijer i podsjećaju na prilično skromne početke Masserie. Gotovo svi objekti povezani su s izvornom Puljom; s izuzetkom najnovijih televizora s ravnim zaslonom, pametno skrivenih iza plavo-sivih oslikanih vrata ormarića - jedan u ovom dijelu tradicionalne boje Puglia.

Svi apartmani imaju kuhinju, dvokrevetnu spavaću sobu, kupaonicu s tušem i dnevni boravak sa stolom za objedovanje i kaučem koji se također može koristiti kao dodatni ležaj. Ovdje su jednostavnost i sofisticiranost, prošlost i sadašnjost, u savršenoj ravnoteži. Tirkizno plavo more i prekrasne plaže udaljene su samo kratku vožnju biciklom i do njih se može doći za nekoliko minuta.

Objekt je okružen s 5 hektara zemljišta, a vrt je opremljen romantičnim dnevnim krevetima, peći na drva i bazenom. Prostrane natkrivene terase pružaju savršeno mjesto za objedovanje ili za romantičnu večeru, dok se na zalascima sunca može uživati ​​s krovne terase s pogledom na vrt i masline.

U hladnijim mjesecima, kamini zamjenjuju ljetne vrućine i stvaraju predivnu okolinu za ugodne večeri nakon istraživanja područja ili šetnje uz plažu.

Izvor: cielodipuglia.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:54