Novo cool mjesto

Street Caffe Zagreb, poziv je na kavu koji ne biste trebali odbiti!

Brojnim novootvorenim kafićima, restoranima i barovima u gradu Zagrebu nedavno se priključio i Street Caffe, kafić koji je zbog svog starogradskog šarma već stekao popularnost među Zagrepčanima i brojnim posjetiteljima grada koji se kreću centrom Zagreba. Smješten u Ulici kneza Mislava 1 u blizini hotela Sheraton, predstavlja dobrodošao dodatak tom dijelu grada koji je u posljednjih nekoliko godina postao odabrana lokacija za čak nekoliko različitih hostela prepunih turista u potrazi za novim i uzbudljivim mjestima. Street Caffe oduševio nas je svojim zaista dojmljivim interijerom u kojem vlada spoj starinskog namještaja, crvenog baršuna i raskošne petrolej zelene boje, kombinacija koja se ne viđa često u javnim prostorima. Ime Street Caffe kafiću je nadjenuo vlasnik Dinko Gruber, a samo uređenje prostora osmislio je dizajner Nikola Pavlinić kojeg smo zamolili da nam objasni kako je tekao proces osmišljavanja ovog jedinstvenog prostora.


Nadahnuće za uređenje kafića bio je izgled starih gradskih salona u kojima se u opuštenoj atmosferi uz dobru šalicu čaja, razgovor i knjigu nekad provodilo kvalitetno vrijeme s prijateljima i ostalim sugrađanima. Takvo je okružje uspješno preneseno u Street u kojem je uloženo puno truda kako bi se duh prošlosti grada modernizirao i učinio pristupačan svima. Reakcije gostiju su i više nego pozitivne, iako im je isprva bilo neobično vidjeti konferencijske stolove u prednjem dijelu kafića. Oni su zamišljeni kao stolovi za dijeljenje za koje može sjesti tko god poželi pa se tako u vrijeme gužve bez ustručavanja možete pridružiti društvu koje za njim već ispija svoju kavu. - Konferencijski stolovi koji prevladavaju u kafiću u samom startu su zamišljeni da za njih sjednu različite ekipe, što je bilo malo čudno za goste, no ipak se iskazalo kao odlična ideja za zbližavanje - napomenuo je dizajner Pavlinić.





Ti su stolovi, kao i ostatak namještaja koji se nalazi u kafiću, pronađeni na Hreliću i Britancu, što je još jedan dokaz da se na sajmištima i buvljacima mogu pronaći izvanredni komadi koji će izgledati odlično i u modernim interijerima. Cilj je dizajnera bio oživjeti stari stoljetni namještaj pa se tako na brojnim komadima u prostoru može pronaći i već pomalo izlizani potpis lokalnih majstora, što ovaj interijer povezuje s prošlim vremenima.







Još jedan detalj koji ćete odmah zamijetiti kada uđete u prostor fantastična je boja zidova koja oduzima dah. Pri njenom odabiru misao vodilja bila je potreba da boja bude oku ugodna, da smiruje i opušta. U kombinaciji s crvenim baršunastim sofama i foteljama ovaj petrolej zeleni interijer pretvara ispijanje prve jutarnje kave ili čaja u iskustvo koje ćete pamtiti.



Gospodin Pavlinić istaknuo je značajku uređenja na koju gosti posebno dobro reagiraju: - Ukrasi u izlozima koje sam radio u suradnji s mladom umjetnicom Miriam Younis u interakciji su s gostima, što se pokazalo kao izvrsna ideja. Ljudi sjednu ispod samog cvijeća, pričaju, čitaju... Smiju se, a to je ono što smo htjeli postići. Sreću.



Kako bi kafić prilagodili svim uzrastima, uvedena je podjela prostora na nepušačku i pušačku zonu pa su tako u njemu dobrodošle obitelji s malom djecom, kao i svi drugi građani željni ukusne kave i ugodnog ambijenta.

Za kraj smo zamolili g. Pavlinića da nam objasni po čemu se Street razlikuje od ostalih mjesta u gradu, na što je istaknuo da je Street Caffe chill zona za odmor i opuštanje, mjesto koje prihvaća sve koji žele biti prihvaćeni i koji žele dijeliti sreću. Uz dobru kavu, dobro društvo, umjetnost i osmijeh, Street Caffe je poziv na kavu koji ne biste trebali odbiti!



Više informacija o Street Caffeu potražite na njihovoj Facebook stranici!

Foto: Berislava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:54