Spektakularna kuća za odmor

Tradicionalna ruralna arhitektura s juga Italije pretvorena u ljetni san

 

Na kraju pješčanog puta između gradova Ostuni i Martina Franca smjestio se ovaj stari "trullo", imena Torretta Lo Zingariello. Trullo je tipična tradicionalna kamena suha građevina s juga Italije sa specifičnim konusnim krovom. Nekoć je služila kao skrovište zemljoradnicima, a danas je vrlo popularna kuća za odmor, idealna za duga i vruća mediteranska ljeta.

Smještena u prekrasnom masliniku starom više stotina godina, djeluje usamljeno, međutim, baš ta izdvojenost je ono što ju čini posebno. Sjedeći na terasi i promatrajući stare masline jedino što ovdje možete čuti je pjev ptica koji djeluje gotovo meditativno. Ljubazni vlasnici koji su se na prvi pogled zaljubili u ovo mjesto odradili su odličan posao u očuvanju izvorne čari. Kuća je opremljena s pažljivo odabranim antiknim komadima namještaja ugodnim oku, a umirujući ambijent ove seoske kuće ukrašene ukusnim detaljima ostaje u srcima posjetitelja zauvijek.

Dnevni boravak i blagovaonica nalaze se ispod kupole, s kuhinjom koja vodi u vrt, tik do nje. S obje strane dnevnog boravka smještene su dvokrevetne sobe i kupaonice s tušem. U vrućim ljetnim mjesecima, hlađenje pod tušem, kuhanje na otvorenom i blagovanje pod zvijezdama neprocjenjivo su iskustvo. A kada topla sezona završi, a večeri postanu hladnije, unutarnji kamin pruža toplinu u ugodnom ambijentu ove iznimne kuće.

Više informacija: www.cielodipuglia.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:45