TRŽIŠTE

U najskupljem gradu u Hrvatskoj cijene nekretnina i dalje rastu

Donosimo koliko zaista vrijede kuće, stanovi i zemljišta u Dubrovniku. Podaci oglasnika Crozilla pokazuju kako su cijene stambenih objekata u gradu sv. Vlaha, koji obožavaju turisti, tijekom veljače zabilježile dodatni porast

Bez obzira na to je li riječ o kućama, stanovima ili građevinskom zemljištu, Dubrovnik je grad koji visinom cijena nekretnina iz mjeseca u mjesec uvjerljivo drži prvo mjesto.
Taj je grad sam sebi najbolja reklama jer svojim ljepotama iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja, a time i potencijalnih kupaca koji žele postati vlasnici nekretnina baš u tom gradu. Stoga i ne čudi što je velika potražnja domaćih, ali i stranih kupaca dovela do porasta tamošnjih cijena. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su da su one tijekom veljače zabilježile dodatan porast, unatoč tome što su inače više nego u svim drugim gradovima.

Prosječna tražena cijena stana u Dubrovniku u najkraćem mjesecu u godini u prosjeku je iznosila 3714 eura po četvornome metru, a navedeni je iznos 1,3 posto veći nego mjesec prije te 9,5 posto veći nego lani u istom mjesecu.

Osim visinom cijena nekretnina, Dubrovnik se izdvaja po tome što su za razliku od većine ostalih gradova, cijene tamošnjih stanova niže no cijene kuća, a u veljači je razlika iznosila čak 449 eura po kvadratnome metru.

Podaci oglasnika Crozilla.com također su pokazali da se za “kvadrat” kuće, s uključenom cijenom okućnice, tijekom veljače u Dubrovniku u prosjeku tražilo 4163 eura, što je 0,5 posto manje nego mjesec prije, no u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, cijene tamošnjih kuća porasle su za 8,6 posto te za 10,6 posto u odnosu na veljaču 2016. godine.

Foto: Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:46