moderno stanovanje

Ugodan i vizualno atraktivan prostor

Moderni stan izražajnih linija i zagasite palete boja u kombinaciji s neizostavnom bijelom i različitim nijansama drveta koji možete vidjeti na fotografijama u nastavku predstavlja savršen prostor za pojedinca ili mladi par koji voli provoditi vrijeme u ugodnom i vizualno atraktivnom prostoru. Dizajn ovog interijera potpisuje arhitekt Konstantin Entalecev koji je dostupnih 50 četvornih metara prostora osmislio kao multifunkcionalni stan s mnoštvom suvremenih značajki i zonama namijenjenima druženju.


Prva značajka koja upada u oči veliko je platno u velikoj sobi na kojem se pomoću projektora može prikazivati filmove i uživati udobno smješten u foteljama iz dnevnog boravka. Oko bijelog platna nalaze se prostrane tamnoplave police koje djeluju kao okvir platna. Prostorija s projektorom i platnom zapravo je spavaća soba koja se u tren oka može pretvoriti iz prostora za druženje u udoban prostor za odmor. Iza projekcijskog platna zapravo se skriva krevet ugrađen u zid koji se jednostavnim potezom može sakriti od pogleda i ponovno spustiti kada padne mrak.

Spavaća soba može se po potrebi odvojiti od ostatka stana pomoću pomičnih staklenih stijena u crnom metalnom okviru koje predstavljaju element industrijskog stila u uređenju, odnosno pregrade u obliku harmonike izrađene od drvenih ploha. Uz spavaću sobu nalazi se i kutak za čitanje.

Krevet u spavaćoj sobi gleda na blagovaonicu i kuhinju koje se prirodno nastavljaju jedna na drugu. Stol blagovaonice funkcionira kao dodatna radna površina u kuhinji, a budući da je izrađen od istog drvenog materijala kao radna ploha kuhinjskog otoka uz koji se nalazi djeluje kao njen neodvojivi dio. Stolice u blagovaonici presvučene su tamnoplavom baršunastom tkaninom i čine blagovaonicu sofisticiranim prostorom koju dodatno definira lijepa rasvjeta. Sama kuhinja smještena je uza zid prostorije i opremljena je elegantnim bijelim elementima u obliku zastakljenih gornjih ormarića i klasičnih donjih ormarića.



S jedne strane kuhinje nalazi se mali dnevni boravak u kojem su niske fotelje u sivoj i ledenoplavoj boji koje se s lakoćom mogu premještati po stanu. S druge strane nalazi se zasebna garderoba te kupaonica. Kreativno uređen stan!


Izvor: Home Designing

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:23