U POSJETU...

Urbani studio apartman u centru Zagreba

Indigo centar apartmani oduševljavaju uređenjem.

Često viđamo stanove za kratkoročni najam, a neki od njih nas oduševe na prvu. Takav je bio slučaj i sa stanom čiju adaptaciju i uređenje potpisuje dizajnerica interijera Marijana Boljat. Stan velik 147 četvornih metara nalazi se na Trgu kralja Petra Svačića 5 u Zagrebu, u zgradi sagrađenoj 1880. godine.

- Ono što je mene oduševilo, ali ne i majstore, jest da je cigla ispod žbuke bila jako dobro očuvana i odlučila sam je ostaviti gdje je god to bilo moguće te tako odati počast starosti same građevine - rekla je dizajnerica.

Dizajnerica je imala zadatak stan pretvoriti u pet jedinica za kratkoročni najam, potpuno ga prilagoditi komercijalnim svrhama, maksimalno iskoristiti svaki kvadrat prostora te napraviti nešto drugačije. Danas vas vodimo u jednu od tih pet jedinica, mali studio apartman u kojem dominiraju cigla i plava boja, a Marijanu Boljat smo pitali otkud inspiracija za uređenje.

Dizajnerica interijera Marijana Boljat napravila je sjajan posao nakon kompletne adaptacije stana u zgradi iz 1880.

- Dobro je bilo što je svaka prostorija jako prostrana, sa stropom visine četiri metra, koji se u adaptaciji ipak malo spuštao, uglavnom zbog rasvjete i manje potrošnje grijanja. Ono što je mene oduševilo, ali ne i majstore, jest da je cigla ispod žbuke bila jako dobro očuvana i odlučila sam je ostaviti gdje je god to bilo moguće i tako odati počast starosti same građevine. Ono što nije bilo dobro, ali se očekivalo, bilo je da je trebalo mijenjati sve instalacije za vodu, struju i grijanje te podove - kaže Marijana Boljat i naglašava kako joj je glavni cilj bio da svaka jedinica bude posebna.

- Nikako nisam htjela da se sobe ponavljaju kao u hotelu. Cilj je bio da gostu bude lijepo, drugačije i da se poželi vratiti - rekla je dizajnerica, a mi mislimo da je ostvarila svoju ideju.

Foto: Neja Markičević / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 10:45