COOL MJESTO

Vodimo vas u novootvoreni glamurozni beach klub Choovita

    AUTOR:
    • Iva Novak

  • OBJAVLJENO:
  • 03.08.2017. u 11:31

Najpoželjnija adresa za lude zabave je na Šolti. Projekt uređenja potpisuje poznata domaća dizajnerica Angelika Kolarić koja kaže da su joj glavna inspiracija bili plavetnilo mora i jednostavnost.

Mjesto Nečujam na otoku Šolti dugo je godina bilo poznato po diskoklubu Ćuvita, inače jednom od prvih takvih mjesta na Jadranu, koji su podjednako voljeli lokalno stanovništvo i brojni turisti. Ćuvita je bila toliko popularna da su u ljetnoj sezoni samo na to mjesto dolazili svi željni zabave i to brodom iz Splita.

U njemu su nastupala brojna poznata imena domaće glazbe poput Dine Dvornika, Olivera Dragojevića i Daleke obale. No, tijekom godina diskoklub se zatvorio te je godinama bio zapušten. Grupa poduzetnika iz Zagreba odlučila je to promijeniti te ponovno oživiti kultno mjesto. I tako je nastao beach bar Choovita, sličnog imena kao prijašnji diskoklub. Čuvita je, inače, sova koja živi samo na tom otoku u splitskom arhipelagu - objašnjavaju nam.

Beach club Choovita otvoren je krajem lipnja ove godine, a podijeljen je u dva dijela - beach bar koji ima prekrasnu terasu koja se prostire na više nivoa i koja radi svaki dan od 8 do 24 sata. Na terasi je svaki dan i after beach party od 18 do 23 h uz DJ i tematske ponude koktela i drugih pića svaki dan. Drugi dio je beach club koji otvara vrata odmah po zatvaranju beach bara. Beach club radi od 24.00 do 5.00 h, uz DJ-a i klupsku glazbu gosti se mogu zabavljati do ranojutarnjih sati.


- Klub se sastoji od dvije etaže, na prvoj etaži je veliki šank, DJ pult, i plesni podij, a na drugoj se nalazi VIP lounge sa šest separea za 5-8 osoba i jedan veliki separe u koji stane 12-14 osoba. U cijelom objektu tijekom dana i noći imamo široku i kvalitetnu ponudu pića, od kava do pjenušaca, sladoleda, a i veliki izbor vina na čaše - objašnjavaju vlasnici. Za uređenje je zaslužna dizajnerica Angelika Kolarić i njezin tim.

- Ideja za uređenje nastala je u trenutku kada se s jedne strane pojavilo plavetnilo našeg predivnog Jadranskog mora, a s druge strane sumorna i oštećena infrastruktura postojećeg kluba. Odmah sam znala da prostor koji napravimo mora biti prozračan, glamurozan, zanimljiv i drugačiji - ističe dizajnerica i dodaje kako pritom nije željela previše koristiti skupe materijale jer to jednostavno nije bilo potrebno. Sam interijer, kao i eksterijer idealno je oplemenjen jednostavnim materijalima.

- Na samom ulazu dočekat će vas vanjska terasa s prekrasnim pogledom na otok, prepoznatljiva je po azurnoplavim i bijelim tonovima koji se ponavljaju i na pročelju. Hladnoća i sterilnost zatečenih metalnih ograda zamijenjena je toplinom drveta i razigranim sjedećim garniturama koje se zajedno s postojećim okolišem stapaju u cjelinu. Sova Ćuvita o kojoj se stoljećima priča u Nečujmu bila mi je nit vodilja te su motivi koji su provučeni kroz dizajn interijera inspiriani spomenutom pticom. Te motive primjećujemo u odabranoj rasvjeti s likovima sove, poznatog dizajnera Mattea Ugolinija, i stropnim visilicama koje su ukrašene perjem te motivom krletke koji se provlači kroz ograde i novoosmišljeno stubište te istovremeno štiti rasvjetu od oštećenja u vrevi plesa i zabave - ističe dizajnerica koja je odlučila sve podne i zidne obloge osvježiti novim bojama i materijalima.


- Kako bi se u prostor unijel​a svježina i prozračnost te negirala tmurnost tamnih boja karakterističnih za takve klubove i istakla čarolija suvremene disko opreme, prevladavajuće boje u interijeru su bijela i svijetlosiva te detalji crne boje​. Cjelokupna infrastruktura ugostiteljske opreme je prilagođena suvremenim standardima te vizualno usklađena s cjelokupnom idejom i oplemenjena raznim šaljivim natpisima koji pružaju iznenađenje i zabavu pri kretanju kroz klub - kaže.


Ono što cijeloj priči daje poseban pečat jest i to da se ispred Choovite nalazi kuća u kojoj su svoja djela stvarali slavni Marko Marulić i Petar Hektorović, veliki hrvatski pisci.

Foto: Blagec

Izdvajamo

Iz drugih medija