KAO U HOTELU S PET ZVJEZDICA

Vrhunski uređeni apartmani na Kalelargi

“Apartments and rooms Mareta exclusive”, koji se nalazi na Kalelargi, uredio je dizajnerski studio DizViz uz investitore

Uz Sveti Donat, Forum i Morske orgulje, najupečatljiviji simbol Zadra je i nadaleko poznata i opjevana Kalelarga! Ondje možete doznati što se dogodilo ili se tek treba dogoditi u Zadru, ali i kako se nositi i što nositi.

TRANSFORMACIJA

Za Zadrane je Kalelarga više od imena glavne ulice grada. Ona je kultni prostor i jedan od simbola Zadra koji pamti priče o lijepim trenucima i događajima, mjesto je druženja, zabave i razonode, pa i prvih ljubavi. Danas joj je službeni naziv Široka ulica, ali za njega nitko ne mari. Upravo je na Kalelargi započela i sretno završila naša današnja priča.

Dobra sinergija između tima iz dizajnerskog studija DizViz pod vodstvom dizajnera interijera Ivice Mamića i Vedrane Škalić s investitorima rezultirala je modernim apartmanom u kojem će ove godine mnogi gosti uživati, a mi smo se na poziv dizajnera uputili u Zadar kako bismo iz prve ruke doznati sve o ovoj fantastičnoj transformaciji stana. Riječ je o interijeru površine 82 četvorna metra namijenjenom najmu, koji su vlasnici iz Zadra odlučili “prekrojiti”.

Dotrajali prostor veličine 82 četvorna metra uređen je u tri fantastično uređene sobe sa svojim kupaonicama i ulazom. Dizajnerski tim pod vodstvom Ivice Mamića i Vedrane Škalić preuredio je prostor za šest mjeseci

Investitori su bračni par koji se već dugi niz godina bavi turizmom te su željeli proširiti svoju ponudu. Dizajnere iz studija DizViz odlučili su angažirati nakon što su vidjeli prethodni projekt soba za najam, koji su prije godinu dana Ivica i Vedrana također uredili u Zadru. Nisu požalili, dapače više su nego zadovoljni novim prostorom koji je doživio potpunu transformaciju i od dotrajalog prostora u nešto više od šest mjeseci prerastao u tri manje, ali fantastično uređene sobe sa svojim kupaonicama i ulazom u kojima biste rado odsjeli.

SUVREMENI STIL

Dok smo s potpunim oduševljenjem razgledavali stan, dizajner Ivica otkrio nam je sve tajne ovog iznimnog uređenja.

- U dogovoru s investitorima odlučili smo se za suvremeni stil s naglašenim geometrijskim oblicima. Prevladavaju antracit boja i sivi tonovi koje smo utoplili keramikom u drvenom dekoru i drvenom oplatom te crvenim naslonjačima i ružičastim tonovima dekoracija - objašnjava Ivica.

PREGRADA

- Svaki stan ima ulazni prostor s dva ormara za skladištenje, ukrasno ogledalo i konzolu za promotivne materijale te tuš i kupaonicu odvojenu od ostatka prostora staklenom pregradom obrubljenom metalnim okvirom. Na taj smo način dobili prostranost i pogled na kupaonicu s upečatljivom dekorativnom keramikom geometrijskog oblika, a nabavljena je u tvrtki Neutra. Za potrebnu intimnost na staklene su pregrade postavljene zavjese koje ujedno odvajaju prostor – objašnjava Vedrana te dodaje kako su prostor vizualno povećali oplatom od zatamnjenih ogledala, efektnim, estetskim i nadasve korisnim detaljem. Što se tiče namještaja, većina je izrađena po mjeri i dizajnirana u potpunosti za ovaj prostor. Kako u svim projektima dizajnerski duo teži napraviti nešto novo, drugačije, sa specifičnim detaljima osmišljenim svaki put za konkretan projekt. I ovoga su puta u najvećoj od tri sobe osmislili malu oazu za opuštanje s kadom i vertikalnim zelenim vrtom, koji unosi svježinu, a ujedno je i glavni motiv ove 29 četvornih metara velike sobe. Koliko je trajala adaptacija i koje je sve radove uključivala, pitamo.

- Adaptacija je trajala oko šest mjeseci, s tim da je stan u potpunosti renoviran. Postavljeni su novi podovi i stolarija te instalacije za struju i vodu - otkriva nam zadovoljno vlasnica.

Veličine Nove sobe okupljene pod zajedničkim nazivom Apartments and rooms Mareta exclusive različitih su veličina. Najmanja ima 22, srednja 25 četvornih metara, a najveća, već spomenuta veličine je 29 četvornih metara. Turistička sezona je pred vratima, pripreme su u punom jeku i ako ove godine još niste odlučili kamo na odmor, svakako razmotrite ove iznimne sobe na Kalelargi i sigurni smo da lijepih trenutaka i nezaboravnih događaja neće izostati.

Apartments and rooms Mareta exclusive , Široka Ulica 12 b, Zadar

Više: DizViz dizajnerski studio

Foto: Davor Strenja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:46