Stan s puno dobrih iznenađenja

Za sve ljubitelje malih domova

Mali stan na fotografijama nalazi se u Milanu u Italiji i zauzima samo 30 četvornih metara prostora. Prilikom njegova osmišljavanja tvrtka Planair Studio odlučila je stvoriti zabavan interijer čiji se raspored dostupnih prostorija s lakoćom mijenja i prilagođava potrebama vlasnika. Cijeli je interijer izrađen od svijetlog drveta, i to u obliku ploha koje se rastvaraju, sklapaju, izvlače i odižu kako bi se moglo doprijeti do svakog kutka ovog malog stana ili ih po potrebi sakriti.

Pogled s ulaza u stan stvara dojam da se radi o uskom prostoru bez pravih prostorija, u kojem se nalazi samo jednostavna zona za sjedenje i uska kuhinja, no to nije točno! Osim što se većina površina s desne strane i oko samog ulaza može otvoriti kako bi otkrila gomilu prostora za odlaganje stvari, lijeva se strana može rastvoriti da bi se pogledima izložila cijela dodatna prostorija u koju su smještene blagovaonica i spavaća soba!

VEZANI ČLANAK
Saznajte kako su Nikolina i Igor doskočili problemu male kvadrature stana!

via GIPHY

via GIPHY

U sredini zida s lijeve strane nalaze se mala trokrilna vrata čijim se otvaranjem omogućuje pogled u spavaću sobu koja se nalazi na povišenoj drvenoj platformi.

via GIPHY

Rastvaranjem cijelog zida postaje vidljivo da je spavaća soba svojom visinom odvojena od ostatka prostora u kojem se nalazi uska i osunčana blagovaonica. Do same spavaće sobe dolazi se stepenicama koje se mogu sakriti u unutrašnjost platforme na kojoj se krevet nalazi. Domišljato!

via GIPHY

Sama podloga na kojoj se nalazi krevet može se podići, a otvaranjem drvenih vratašca pokraj stola u blagovaonici omogućuje se ulaz u prostor ormara skrivenog u unutrašnjosti platforme.

via GIPHY

Korištenjem jedinstvenog materijala, svijetlih drvenih ploha, za gradnju svih dijelova ovoga stana dobiven je usklađen izgled cijelog prostora koji se po potrebi može sakriti od pogleda ili učiniti prozračnim i otvorenim.

via GIPHY

Kupaonica se nalazi u uglu prostorije i skrivena je iza crnog zida spavaće sobe. Izvrsno osmišljen interijer!

VEZANI ČLANAK
STAN TRANSFORMER Interijer s inovativnim rješenjima

Izvor: Home Design Lover

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:25