INTERIJER NA JUGU FRANCUSKE

ZAVODLJIVO I UPEČATLJIVO Predivan hotel uređen u očaravajućem eklektičnom stilu

Danas vas vodimo u eklektičan hotel u lijepom, skromnom gradiću Arles na jugu Francuske koji nas je očarao dizajnom

L'Arlatan je hotel od 4000 četvornih metara s potpisom talentiranog umjetnika Jorgea Parda u suradnji s arhitektima, uključujući Maxa Romaneta i Renza Wiedera, smješten u povijesnoj zgradi.

 

Spomenuta nekretnina datira još iz 5. stoljeća, a sagrađena je na starim ruševinama rimske bazilike. U prošlom stoljeću L'Arlatan se prvenstveno koristio kao privatna rezidencija, sve dok 1988. godine prethodni vlasnici nisu otkrili ruševine rimske bazilike i baze kipova te očaravajuću fontanu u podrumu. Tada su ga odlučili renovirati.

Foto: Hervé Hôte

Foto: Hervé Hôte

Foto: Hervé Hôte

 

U dizajniranju hotela kubanski umjetnik Jorge Pardo nastojao je sačuvati postojeću povijest nekretnine, pritom mu dajući novi kreativni duh. Pardo je blisko surađivao s Majom Hoffmann, švicarskom milijardarkom koja je prostor kupila 2014. godine i nadgledala trogodišnju obnovu prije konačnog otvaranja hotela u listopadu 2018. godine.

Foto: Hervé Hôte

Foto: Hervé Hôte

Foto: Hervé Hôte

Svaki fragment pločica u interijeru izrađen je po mjeri, s gotovo dva milijuna komada proizvedenih od 11 kompjuterski nacrtanih oblika u čak 18 različitih boja. Laserski rezani metali u različitim oblicima i bojama, inspirirani su meksičkim 'banderine' vijencima. Originalni stropovi dodaju još jednu dimenziju eklektičnom interijeru, i to zahvaljujući izloženim gredama, opekom i fasetama. Ne smijemo zaboraviti ni skulpturalne lustere i stropna svjetla koja podsjećaju na 'zamršene' svjetiljke, izrađene od plastificiranog materijala.

Foto: Hervé Hôte

Foto: Hervé Hôte

Foto: Hervé Hôte

Foto: Hervé Hôte

 

Sve ostale fotografije hotela na jugu Francuske pronađite u galeriji.

 

Foto: L’Arlatan Hotel/Hervé Hôte

 

Izdvajamo

Iz drugih medija