izvrstan interijer već s vrata

15 predsoblja uređenih s puno šarma

Svaki put kad uđemo u svoj dom uradimo barem nešto od navedenog - odložimo torbu, ostavimo negdje ključeve, skinemo jaknu ili kaput, skinemo cipele i pospremimo ih do iduće upotrebe. Nitko ne želi gubiti puno vremena na tim jednostavnim svakodnevnim radnjama, neovisno o tome živimo li u malom ili velikom stanu ili pak u kući. Kako god, važno je da prostor uz naša vrata funkcionira kao pravo predsoblje čak i kada ono zapravo ne postoji. U malim je stanovima poseban izazov pronaći prostor gdje možemo objesiti kaput, sakriti cipele i odložiti sve sitnice koje držimo po džepovima, no to nije nemoguć zadatak. Evo nekoliko ideja kako u malo prostora stvoriti iznimno funkcionalno i vizualno privlačno predsoblja.


Uz vaša ulazna vrata sigurno se nalazi barem komadić praznog zida. Iskoristite dostupni prostor za postavljanje police malih dimenzija na koju ćete moći odlagati ključeve i pristiglu poštu. Obojite svoju policu u boju zida kako biste dobili elegantnu površinu i odaberite kreativne kutije ili držače koji će učiniti prostor posebnim. Ugradite u policu kukice za vješanje jakni i torbe i već ste stvorili malo predsoblje.


Postavite viseći ormarić na zid uz ulaz i dobili ste prostor u koji možete pospremiti nekoliko pari cipela, a na njegovoj gornjoj plohi možete odlagati sitnice. Danas se mogu nabaviti plitki ormarići koji ne zauzimaju previše prostora, jednostavnih su linija i odlično izgledaju. Mali tabure poslužit će vam kao mjesto za sjedenje dok se oblačite, a ogledalo će vizualno povećati prostor i služiti za zadnju provjeru izgleda prije izlaska iz kuće.


Ako ne želite postavljati viseće ormariće za stvaranje funkcionalnog ulaznog prostora, mogu vam poslužiti i kolica za piće. Na njima možete odlagati brojne predmete, ispod njih pospremiti cipele, a svojim elegantnim izgledom stvorit će jednako elegantno pomično predsoblje.

Veće vješalice za kapute mogu poslužiti ne samo za vješanje odjeće nego i same torbe koja vam ne treba dok boravite u stanu. Tako će vam sve biti na jednom mjestu i spremno za vaš izlazak iz kuće. Prostora uz ulaz zaista nema? Objesite vješalicu na ulazna vrata! Prostor možete dodatno definirati stavljanjem otirača za cipele u unutrašnjost. Neka vaš otirač bude lijep i sa simpatičnom porukom, a zadržat će prljavštinu s cipela na jednom mjestu.


Zašto ne biste uskladili jedan veći viseći ormarić s policama i tako stvorili prostor koji nije samo funkcionalan, nego ima dovoljno prostora i za dodavanje dekorativnih elemenata? Također razmislite o dubljim policama koje možete smjestiti visoko na zidu i iznad visine glave kako biste izbjegli slučajne ozljede - na njih možete pospremiti dekorativne kutije s kapama i rukavicama, dodatnim šlapama i predmetima za održavanje obuće, odnosno sve što vam ne treba svaki dan.


Imate uski kutak uz vrata koji možete iskoristiti za odlaganje stvari? Ugradite šipku za vješanje odjeće, postavite jednostavnu klupu i dodajte koju biljku i gotovi ste!




Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:19