NOVI STAN?

5 koraka za uređenje spavaće sobe u nekoliko sati

Mali prostori ponekad znaju biti kompliciraniji za urediti od onih većih. Iako je mala, prostorija bi trebala odavati dojam prozračnosti, stvarati ugodnu atmosferu i imati dovoljno svjetlosti, kako biste se u njoj osjećali kao kod kuće.

Preseljenja u novi grad znaju biti jedan od najstresnijih perioda u životu. Najčešće to prethodi novom stanu, samostalno ili s cimerima, studentski ili nestudentski. Stanu koji tek trebate pretvoriti u dom. Kako započeti? Iako se onaj osjećaj doma gradi trenucima, a tek onda materijalnim stvarima, znamo i sami koliko se opuštenije i bolje osjećamo kada je interijer uređen baš po našem guštu.

Spavaća soba u tom scenariju predstavlja vaš intimni prostor i neku vrstu vašeg svijeta u koji ćete se vraćati svaki dan. U toj se oazi trebate moći opustiti i odmoriti za novi dan i pripremiti za nove izazove. Zato je važno što prije učiniti je savršeno uređenom.

1. Prvo se bacite na čišćenje

Podovi, prašina, prozori - i to je to. Brisanje podova, prašine i pranje prozora vam ne bi trebalo uzeti više od pola sata.

2. Odmah postavite posteljinu, deke i jastuke

Jedna od najbitnijih stvari u sobi je dakako krevet. Na njemu ćete provoditi noć, možda i popodneva ili jutra čitajući omiljene knjige i gledajući omiljene serije. Osim toga, posteljina zanimljivog uzorka odmah će u sobu unijeti toplinu.

2. Rasporedite uspomene po sobi

Sami pogled na drage nam fotografije i ostale uspomene jednostavno nam izmami osmijeh na lice. Takve uspomene nemojte držati zapakiranima, nego ih odmah postavite po sobi.

3. Dodajte osvjetljenje

Prema hygge teoriji osvjetljenje je jedno od najvažnijih faktora koji u nama budi onaj ugodan osjećaj doma i sreće. Postavite lampu na pod za ugođaj ili lampice na zid. Odmah ćete u večernjem ruhu sobe dobiti neku novu toplu perspektivu svog interijera.

4. Raspakirajte odjeću

Nakon što ste interijer svoje spavaće sobe učinili ugodnim, vrijeme je za raspakiravanje odjeće i ostalih dodataka. Razmislite što biste još trebali u sobi - neki zanimljivi stalak za nakit, stolić za kozmetiku... I prvom prilikom kada budete u mogućnosti razveselite se tom sitnicom. Tako ćete motivirati sami sebe na daljnje uređivanje sobe u svom stilu.

5. Osmilslite radni kutak

I posljednje - osmislite radni kutak, ako se on nalazi u sobi. Postavite laptop na radni stol, pronađite prostor za knjige, i također razmislite što bi još dobro izgledalo na radnom stolu - nova zanimljiva kutija za olovke, neka nova biljka... Mogućnosti je bezbroj.

I to je to, vaša spavaća soba je spremna u nekoliko sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:19