SAVJETI KOJI POMAŽU!

6 genijalnih trikova za brzo sušenje rublja

Zanima vas kako brže osušiti odjeću? Mi vam donosimo savjete koji će vam u tome itekako pomoći...

S obzirom na to da dolaze hladniji dani i niže temperature, našoj je odjeći potrebno nešto više vremena da se osuši nakon pranja. To nam može predstavljatii veliki problem i stisku s vremenom, pogotovo jer u ljetnim danima s time nismo imali problema. No, to ne znači da nije moguće ubrzati cijeli proces. Upravo suprotno.

Za vas smo zato izdvojili šest genijalnih trikova za brže sušenje rublja, bez obzira na to koristite li tijekom sušenja sušilicu rublja ili isto sušite na prirodan način.

1. U sušilicu dodajte kuglice aluminijske folije

Iako na prvu ova ideja možda zvuči neobično i gotovo nemoguće, uistinu pomaže. Najbrži način da osušite odjeću, naročito ako kod kuće imate nešto stariju sušilicu, jest dodavanje kuglica aluminijske folije. Na taj će se načiin, naime, oslobodilti stvaranje statičkog elektriciteta, a folija pomaže da se odjeća odvoji i tako brže suši. Sitne listove aluminijske folije samo smotajte u kugle veličine teniske lopte te ih nekoliko ubacite u bubanj prije samog sušenja.

2. Neobičan trik s ručnikom

Ovaj neobičan, ali sasvim jednostavan trik apsolutno je pun pogodak za brzo sušenje rublja u sušilici, a sve što vam je potrebno za to jest ručnik! Naime, suhi ručnik stavite u sušilicu rublja kako biste ubrzali proces upijanja vode i to je to.

3. Ocijedite višak vode s mokrog rublja

Ako koristite perilicu rublja, stavite je na intenzivnu centrifugu kako biste uklonili što više vode iz mokre odjeće. Točnije, nakon što iz perilice izvadile rublje, dobro ga ocijedite, a višak tekućine jednostavno iscijedite u sudoper ili pak u kadu.

4. Koristite rižu za upijanje vlage u prostoru

Kao što sigurno već jako dobro znate, riža je jedna od onih namirnica koje nisu ukusne samo u jelu, već imaju mnogoo drugih dobrobiti u kućanstvu. Između ostaloga, riža je izvrsna za upijanje viška vlage u prostorijii pa će vam pomoći i kod brzog sušenja rublja. Sve što trebate napraviti jest napuniti nekoliko platnenih vrećica rižom te ih staviti u prostoriju u kojoj sušite svoju mokru odjeću.

5. Ostavite nešto veći razmak između rublja

Ako rublje ne sušite u sušilici, već na stalku, onda je ovo idealno rješenje za vas i brže sušenje vaše odjeće. Postupak je sasvim jednostavan, samo odložite mokro rublje na stalak za sušenje te ga raširite tako da između svakog komada odjeće ostane razmak. Na taj ćete način dobiti veću količinu zraka, a da rezultati budu još brži, stavite stalak u prostoriju s otvorenim prozorima.

6. Možete koristiti i glačalo za rublje, ali postoje pravila

Želite li ubrzati proces sušenja rublja, kao pomagalo vam eventualno može poslužiti i glačalo. Ipak, postoje određena pravila kojiih se obavezno morate pridržavati kako ne biste učinili više štete, nego koristi. Naprimjer, glačalo nikada ne bi smjelo biti na maksimalnoj snazi jer bi inače mogle ostati bijele točkice, odjeću uvijek glačajte naopačke kako biste smanjili rizik nastanka mrlja, a bilo bi najbolje da rublje uvijek glačatena dasci.

Foto: Pixabay

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 22:34