BRZO RJEŠENJE

Cijeli stan vam smrdi po prženju? Evo kako neugodan miris otjerati za minutu

 MIODRAG IGNJATOVIC/GETTY IMAGES

Ako muku mučite s neugodnim mirisima od prženja ili nikako ne možete istjerati miris starog pečenja iz pećnice, donosimo trikove kako ih se brzinski riješiti. Iskoristite cimet, začin koji svi imamo u kuhinji na malo drugačiji način. Kad pržite, pogotovo ribu, miris je posebno intenzivan.

image
ANDREYPOPOV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako ga ne možete istjerati, na štednjak stavite lonac s vodom pa u nju dodajte jedan ili dva štapića cimeta i lagano kuhajte. Fini miris cimeta ispunit će svaku prostoriju. Ako vam se iz pećnice širi neugodan miris, zagrijte je na 250 stupnjeva pa na lim za pečenje stavite štapić cimeta i ostavite nekoliko minuta. Čim osjetite ugodan miris, isključite pećnicu i otvorite njezina vrata.

image
MILAN KRASULA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Osim za čišćenje, cimet vam može poslužiti i u borbi protiv mrava. Naime, oni mrze njegov miris pa na mjestima gdje primijetite da izlaze pospite malo cimeta. Dosadni mravi netragom će nestati. Cimet odlično tjera i moljce. Pomiješajte malo cimeta, lavande i ružmarina pa sve stavite u malu platnenu vrećicu. Stavite je u ormare i ladice i riješit ćete se nepoželjnih gostiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:46