Trikovi koji će vam pomoći

Čišćenje kupaonice i WC-a

Brett Charles

Trikovi koji će vam olakšati čišćenje

1. Žute naslage na WC školjci možete u trenu izbjeliti tako da nalite malo solne kiseline na njih. Vjerujte, u nekoliko sekundi ćete primijetiti rezultat.

2. Kamenac na slavinama manje će se skupljati ako ga poslije čišćenja prebrišete krpom namočenom u baby ulje.

David Giles
 

3. Kupaonicu, kao u ostalom i kuhinju, najlakše je očistiti praškom za rublje kojim se može istrljati umivaonik, kada, WC školjka, pipe… Nakon što se ispere vodom, sve će zablistati.

4. Čišćenje ogledala i stakla kabine za tuširanje najmanji je problem pomoću nekoliko sastojaka koji se mogu pronaći u svakom domaćinstvu: octa, sode bikarbone i soli. Stakla pošpricajte octom i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga, napravite pastu od jednake količine sode bikarbone i soli. Pomoću spužve je nanesite na površine. Očistite i zatim isperite.

5. Ukoliko imate odvod, možete cijelu kupaonicu pošpricati pripadajućim sredstvom za čišćenje i staviti krpu na partviš te potom oprati pločice i isprati ju cijelu tušem. Sigurno se pitate zašto krpa na partviš? E pa zato što je to jedan od najboljih trikova da se ne mučite i ne penjete na ljestve, stolice i slično.

Izdvajamo

Iz drugih medija