NAIZGLED NEMOGUĆA MISIJA

ČIŠĆENJE KUPAONICE Kako do besprijekorno čiste kupaonice, i pritom ne mislimo samo na čišćenje fuga

Osim dva načina čišćenja fuga doznajte kako očistiti fuga i WC-a u kupaonici Trikovi koji će vam olakšati čišćenje

Svi želimo savršeno besprijekornu kupaonicu bez mrlja i kao da je upravo izašla iz kataloga. Međutim, ne volimo vidjeti prljavštinu između pločica, pogotovo ako se radi o bijelim pločicama na kojima ta prljavština najviše dođe do izražaja, žute naslage na WC školjci, kao ni stakla kabine za tuširanje zapackana. Zato vam danas donosimo trikove koji će vam olakšati posao.

1. Žute naslage na WC školjci možete u trenu izbjeliti tako da nalite malo solne kiseline na njih. Vjerujte, u nekoliko sekundi ćete primijetiti rezultat.

2. Kamenac na slavinama manje će se skupljati ako ga poslije čišćenja prebrišete krpom namočenom u baby ulje.

3. Kupaonicu, kao u ostalom i kuhinju, najlakše je očistiti praškom za rublje kojim se može istrljati umivaonik, kada, WC školjka, pipe… Nakon što se ispere vodom, sve će zablistati.

4. Čišćenje ogledala i stakla kabine za tuširanje najmanji je problem pomoću nekoliko sastojaka koji se mogu pronaći u svakom domaćinstvu: octa, sode bikarbone i soli. Stakla pošpricajte octom i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Nakon toga, napravite pastu od jednake količine sode bikarbone i soli. Pomoću spužve je nanesite na površine. Očistite i zatim isperite.

5. Čišćenje fuga

Masnoće i prljavština vrlo se lako uhvate za fuge, a jako ih se teško riješiti. Stoga smo pronašli dva provjerena načina za ovu naizgled nemoguću misiju u kućanskim poslovima. Za oba načina vam je potrebna stara četkica za zube ili neka veća četka, spužva te su obavezne gumene rukavice.

Sredstvo za čišćenje s hidrogenovim peroksidom

Potrebno vam je sljedeće:

- 2 žlice hidrogen peroksida

- pola šaice sode bikarbone

- 1 žlica deterdženta za posuđe

Napravite smjesu od ova tri sastojka i nanesite je na fuge. Ostavite 15 minuta dok smjesa omekša masnoće na fugama i zatim ih uklonite starom četkicom za zube te prebrišite vlažnom spužvom.

Sredstvo za čišćenje s izbjeljivač

Potrebno vam je sljedeće:

- 1 šalica sode bikarbone

- dvije velike žlice izbjeljivača za robu

Napravite smjesu od izbjeljivača i sode te je nanesite na fuge u debljem sloju. Ova će mješavina početi otapati masnoće s fuga, te je nakon 15 minuta izribajte s četkicom na način da je samo dodatno utrljate u fuge kako bi još bolje došla do prljavštine. Kada ste je izribali, ostavite je još 15 minuta da odstoji i onda je uklonite sa spužvicom i toplom vodom.

Nakon što ste isprobali jedan od ova dva načina za čišćenje fuga, temeljito očistite i same pločice, a detaljan i jednostavan postupak za to je opisan u šest koraka možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 13:37